Това стана ясно от коментара му пред журналисти по повод

...
Това стана ясно от коментара му пред журналисти по повод
Коментари Харесай

Президентът ще наложи вето на Антикорупционния закон

Това стана ясно от коментара му пред публицисти във връзка решението на депутатите Народното събрание да управлява новия антикорупционен орган.

Въпросът не е единствено за назначението на управлението. В някои медии това се преекспонира и излиза, че целият спор към този закон е към назначението. Изобщо не е към него. Тук дебатът би трябвало да бъде за същността на този закон, за неговия дух. Мисля, че те не подхождат на упованията на българските жители и на здравия разсъдък, разяснява президентът.

По думите му този закон не разкрива корупционни схеми и модели, а ще се стреми да възвръща справедливостта в обществото посредством лишаване на нелегално добито имущество, без да подчертава на наказателното гонене.

Инструментите, с които ще борим корупцията в този закон, са неефективни. Той не удря и по корумпиращите, те отново ще зареждат корупция. В същото време той може да бъде употребен и като бухалка за разправяне с неуместните, сподели още президентът.

Що се отнася до назначението нямам за самоцел аз да назначавам управлението на този орган. Това, за което настоявах и не преставам да упорствам е да има баланс на управляващите при назначението, добави той.

Виждам с каква ревнивост ръководещите държат категорично те и единствено те да имат думата при назначението, уточни още президентът Румен Радев.

Народните представители одобриха по-рано денем на второ четене текстове от антикорупционния законопроект .

Депутатите взеха решение Народно събрание да реализира надзор върху активността на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР