Това стана ясно на 25.07.2022 г. на информационна среща, проведена

...
Това стана ясно на 25.07.2022 г. на информационна среща, проведена
Коментари Харесай

В Община Ловеч патронажна грижа се предоставя на 187 потребители

Това стана ясно на 25.07.2022 година на осведомителна среща, извършена в залата на Областен информативен център Ловеч в Барокови къщи.

Срещата е в границите на план „ Патронажна грижа + в Община Ловеч ”, Договор № BG05M9OP001- 6.002-0130 от 25.05.2021 година по процедура за даване на безплатна финансова помощ № BG05M9OP001-6.002 “Патронажна грижа + ”.

След подписано в допълнение съглашение през месец май тази година сред Община Ловеч и Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, по процедура за даване на безплатна финансова помощ № BG05M9OP001-6.004 “Патронажна грижа + Компонент 2 ”, планът бе продължен с още 6 месеца (до 04 декември 2022г.).
В началото на събитието кметът Корнелия Маринова съобщи, че Община Ловеч продължава интензивно да развива обществената си политика и да търси благоприятни условия за даване на поддръжка за най-нуждаещите се, като този план е образец в това отношение. Ръководителят на плана Цветанка Маринова направи презентация на дейностите по плана. Той се извършва в две посоки: По Направление 1 – „ Патронажна грижа “ се дава помощ за хора в преклонна възраст в тяхната домашна среда. Услугите за потребителите се реализират по график от експерти: медицински сестри, обществени асистенти, психолог, водач и помощник „ обществени действия “. До момента патронажната грижа е предоставена на 187 лица и включва медицински услуги, помощ в дома, психическа поддръжка, доставка на артикули от първа нужда, в това число и медикаменти (закупени със средства на потребителите), възнаграждение на битови сметки и други От такава поддръжка се възползват лица, попадащи в обсега на следните целеви групи: хора с увреждания, възрастни хора в неспособност за самообслужване; лица над 54 год., други уязвими групи, включително лица сложени под карантина по отношение на COVID-19, лица от рискови групи за заразяване с COVID-19.

В рамките на Направление 2 – „ Превенция на COVID-19 в обществените услуги, делегирани от страната действия “, също не престават досегашните действия, включващи обезпечаване на персонални защитни средства на персонала; ограничения за стерилизация на сградния фонд; тестване на личния състав и на потребителите на обществените услуги; обезпечаване на компютърна техника за адаптиране и пригаждане на средата на обществените услуги, в подтекста на въведените ограничавания в следствие от епидемиологичната конюнктура и обезпечаване на благоприятни условия за тяхното даване отдалечено (онлайн консултиране). Тези действия са ориентирани към потребителите и заетите лица в обществените услуги делегирани от страната действия.

По двете посоки на плана са назначени общо 76 лица – 75 на трудов контракт и един на цивилен контракт.
За продължаването на плана Общината получи спомагателна безплатна финансова помощ в размер на 438 982,50 лева, с което общият бюджет на плана стана 1 325 230,18 лева

В умозаключение Цветанка Маринова изрази убеждението си, че при започване на месец декември планът ще завърши сполучливо, постигайки дейно заложените цели.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР