Това стана след искане, подписано от Франция, САЩ, Обединеното кралство,

...
Това стана след искане, подписано от Франция, САЩ, Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Съветът за сигурност се събира за Сирия в понеделник

Това стана след искане, подписано от Франция, Съединени американски щати, Обединеното кралство, Кувейт, Швеция, Полша, Перу, Холандия и Кот д Ивоар

По самодейност на Франция девет страни от 15-те в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации желаеха незабавна среща в понеделник след съмненията за химическа офанзива в Дума в Сирия, оповестиха в неделя дипломатически източници.

Искането е подписано от представителите на Франция, Съединени американски щати, Обединеното кралство, Кувейт, Швеция, Полша, Перу, Холандия и Кот д Ивоар.

Заседанието ще се организира най-вероятно в 19 часа UTC.

Местните групировки в Сирия упрекнаха режима в Дамаск, че е употребявал химически субстанции при офанзива в събота в Дума м Източна Гута край Дамаск. Има десетки жертви.

Сирийското държавно управление и подкрепящите го Русия и Иран отхвърлиха обвиняванията към силите на Дамаск, до момента в който американският президент Доналд Тръмп дефинира, че би трябвало " да се заплати висока цена " за " химическата офанзива ".

Франция удостовери в неделя, че ще поеме " цялата своя отговорност " след хипотетичната химическа офанзива, защото Париж неведнъж е заплашвал да удари сирийски военни цели при случай на потвърдено потребление на химическо оръжие./ Нова тв

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР