Това сподели в интервя за Die Zeit Юрген Шалер, ръководител

...
Това сподели в интервя за Die Zeit Юрген Шалер, ръководител
Коментари Харесай

Намалените доставки на газ застрашават немската хартиена промишленост

Това показа в интервя за Die Zeit Юрген Шалер, началник на Асоциацията на производителите на хартия в Бавария. Той призна, че доста се опасява от цялостно прекъсване на доставките на газ по „ Северен поток “, само че в това време има вяра, че Русия няма стигне до такава степен, а по-скоро съзнателно „ си играе ” с Европа. Същевременно Шалер споделя, че лимитираните газови доставки ще обиден нормалния живот на доста германци.

Според него природният газ е едно от главните условия за сполучливата работа на предприятията от хартиената промишленост. Горивото се употребява за бързо изсушаване на хартиените смеси и за бързо загряване с пара на картонените макари и хартиените бобини. Технологията се ползва отдавна и просто не е допустимо бързо да се премине към различни източници на топлота.

Освен това промишлеността е въвела относително неотдавна природния газ във всичките си действия, откликвайки на апелите на държавното управление да се откаже от по-замърсяващите източници на сила като петрол...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР