Това ще е трета видеоконференция, на която евролидерите ще координират

...
Това ще е трета видеоконференция, на която евролидерите ще координират
Коментари Харесай

Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет

Това ще е трета видеоконференция, на която евролидерите ще координират напъните за справяне с COVID-19
Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе присъединяване в съвещанието на Европейския съвет, което ще стартира през днешния ден в 17,00 часа и ще се организира по видео връзка, оповестяват от държавната пресслужба. Това ще бъде третата видеоконференция, на която европейските водачи ще координират напъните на страните от Европейски Съюз за справяне с COVID-19, като предходните се състояха на 10 и 17 март.

Държавните и държавни ръководители ще обсъдят ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, обезпечаване на здравно съоръжение с акцент върху проби, персонална защитна екипировка и респиратори, както и за отпущането на спомагателни средства за проучвания и ваксина.

Европейските водачи ще беседват и за методите за справяне със социално-икономическите последствия, породени от разпространяването на COVID-19. Очаква се на срещата да бъдат прегледани и въпросите за жители на Европейския съюз, които към момента са блокирани в трети страни.

На съвещанието на Европейския съвет ще бъде разисквано и приемането на решение за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз на Република Северна Македония и Република Албания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР