Това ще бъде премиум модел за транспортна услуга без водачПървият

...
Това ще бъде премиум модел за транспортна услуга без водачПървият
Коментари Харесай

Jaguar и Waymo създават автономен електромобил

Това ще бъде премиум модел за транспортна услуга без лидер

Първият самостоятелен I-Pace на Waymo ще стартира проби през актуалната година

Jaguar Land Rover и Waymo оповестиха дълготрайно стратегическо партньорство, в границите на което двете компании ще разработят първия в света премиум самостоятелен електромобил за транспортни услуги без лидер.

Автомобилът Waymo Jaguar I-Pace, оборудван с технология за самостоятелно ръководство, подготвена за всеобщо произвеждане, ще стартира проби по-късно тази година. Пътните проби и събирането на данни в действителни условия ще разреши на инженерите на Waymo и Jaguar Land Rover да усъвършенстват технологиите и да обезпечат оптимална сигурност и надеждност.

През първите две години ще бъдат създадени до 20 000 автомобила I-Pace за клиентите на услугата на Waymo за превоз без лидер, евентуално извършвайки 1 милион пътувания дневно. Jaguar I-Pace бе стартиран по-рано този месец и е първият напълно електрически SUV автомобил на компанията.
още по тематиката
Към момента Waymo (преди това план за самостоятелен автомобил на Google) е единствената компания с автопарк от напълно самостоятелни коли – без хора на предната седалка – по публичните пътища. По-късно тази година Waymo ще пусне първата в света транспортна услуга с самостоятелни коли, позволяваща на хората да си поръчат автомобил посредством приложението на Waymo.

„ Нашият блян към развиването на интелигентната подвижност се нуждае от експертни дълготрайни сътрудници. Обединявайки сили с Waymo, ние сме новатори в тласкането напред на границите на технологиите “, съобщи проф. доктор Ралф Спет, основен изпълнителен шеф на Jaguar Land Rover.

„ Докато ние в Waymo сме фокусирани върху основаването на най-опитния лидер в света, екипът на Jaguar Land Rover е създал напълно нова платформа за електрически акумулатори, която ще зададе нов стандарт във връзка с сигурността, дизайна и опциите “, уточни от своя страна Джон Крафчик, основен изпълнителен шеф на Waymo.

Автономният автомобил Waymo Jaguar I-Pace ще бъде показан на Международното автомобилно ревю в Ню Йорк, прецизираха от Jaguar Land Rover. Компанията възнамерява огромни вложения, с цел да стане водач при самостоятелните, свързани и бъдещи електрифицирани технологии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР