Това се твърди в статия немското издание Der Spiegel Задържаните

...
Това се твърди в статия немското издание Der Spiegel Задържаните
Коментари Харесай

Арестуваните за шпионаж в полза на Русия българи, крали флашка и компютър от дома на Христо Грозев

Това се твърди в публикация немското издание Der Spiegel

Задържаните за шпионаж в интерес на Русия българи в Обединеното кралство в този момент са упрекнати и че са влезнали с щурм в жилището в английската столица на журналиста Христо Грозев през юни 2022 година, откъдето са взели преносим компютър и флашки, написа немското списание Der Spiegel, представено от " Фокус ". 

Разузнавателните служби на Австрия и Англия стигат до това умозаключение с помощта на чатове в конфискуваните телефони на обвинените. Твърди се, че на преносимия компютър е имало данни за отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални с бойното нервно-паралитично вещество " Новичок ".

Както написа изданието, шпионската мрежа отпред с Ян Марсалек е предала конфискуваните устройства на сътрудник на Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия в Истанбул.

Във взлома в жилището на Грозев хипотетично са взели участие най-малко няколко от обвинените за шпионаж в Лондон българи. По-конкретно става дума за Орлин Русев, считан за водач на групата. Именно той е имал най-тесни връзки с шефа на банкрутиралата компания Wirecard - Ян Марсалек.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР