Това се посочва в сигнал до Янколов, който в момента

...
Това се посочва в сигнал до Янколов, който в момента
Коментари Харесай

Шефът на врачанската полиция харчил държавни пари за лични нужди, МВР го проверява

Това се показва в сигнал до Янколов, който сега е обект на инспекция от Министерство на вътрешните работи. Сигналът е подаден от зам.-директора на ОДМВР-Враца Николай Григоров.

Според изнесените обстоятелства, Янколов се настанил в жилище на Министерство на вътрешните работи, за което се изисква заповед на вътрешния министър. Такава обаче нямало. За прилагане на жилището той трябвало да заплаща наем, както и всички настоящи разноски като ток, вода, парно и такса " Смет ". Вместо това обаче, разноските са били за сметка на Министерство на вътрешните работи, написа offnews. 

Също за сметка на дирекцията Янколов е обезпечил и ремонт на жилището, макар че още веднъж съгласно написаните правила, това трябвало да бъде за негова сметка.

След подаването на сигнала срещ него, Янколов е опитал да се изнесе скоростно от жилището. Проверяващи от Министерство на вътрешните работи обаче съумели да извършат инспекция, до момента в който част от движимостите му били към момента в жилището.

Това обаче не е единственото нарушаване на Янколов. В сигнала се показва, че той е употребявал служебни коли „ Тойота Лексус “ и „ Опел Вектра “ за персонални цели. Всеки петък той пътува с тях до София, където в действителност е адресната му регистрация. Янколов обаче не е извършил задължението си да уточни сегашния си адрес и в нарушаване на закона за гражданската регистрация се е опитал да го заобиколи, като все още не може да се откри точното му местоживеене. 

В сигнала се показва, че автомобилът навърта дневно към 440 км, защото водачът на автомобила е задължен да го върне във Враца, откакто докара началника си в София. 
 
Твърди се, че от назначението на Янколов на поста, атмосферата във врачанската полиция е станала тежка. Напуснали са доста управителни фрагменти  

Старши комисар Янко Янколов беше назначен на поста от тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Той пое поста в ОДМВР-Враца от краткотрайно изпълняващият длъжността шеф Цветелин Стоянов, който пък пое дирекцията след отстраняването на Димитър Газибарски, към който също се вихреха кавги.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР