Това се казва в официална позиция на най-голямата работодателска организация

...
Това се казва в официална позиция на най-голямата работодателска организация
Коментари Харесай

КРИБ: Нелегалният износ на лекарства да се криминализира

Това се споделя в публична позиция на най-голямата работодателска организация у нас- КРИБ във връзка разразилия се скандал с незаконен експорт на медикаменти.

Според бизнеса законодателната непълнота в комбиниране с непрекъснатия напън за понижаване на цените и маржовете на медикаментите, подтикват сивата стопанска система и престъпните схеми в бранша на грижа за здравето.

В позицията се удостоверява, че фармацевтичният бизнес в България се афишира изрично в поддръжка на дейностите на страната против незаконния експорт на медикаменти.

"Компаниите - стратегически вложители в бранша на опазването на здравето обаче прецизират, че това е единствено първа стъпка и незаконният експорт на медикаменти следва да бъде криминализиран посредством нарочни промени в Наказателно-процесуалния кодекс ", показват работодателите.

Според КРИБ главният закон в наказателното право у нас все още не адресира разпространяването на фалшифицирани медикаменти, каквито по смисъла на закона са всички артикули, продавани отвън регламентираната верига на лекарство-снабдяване.

"Категорично ясно е, че в тази обстановка точно постоянните бизнес структури, които единствени могат да изнесат икономическата тежест на бранша при обезпечено съблюдаване на всички закони и използване на високи етични правила, се явяват извънредно нужен стратегически сътрудник на страната. За трайно решение е необходим нов метод – въвеждане на ефикасни промени в Наказателно-процесуален кодекс за гонене и наказване на сходни практики с най-голямата суровост на закона ", пишат още от браншовата организация на бизнеса.

Накрая се напомня, че главната роля на страната е да подтиква стопанската система, която влага, основава работни места и дава професионално бъдеще на нацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР