Това се е случило на един от полигоните в района

...
Това се е случило на един от полигоните в района
Коментари Харесай

Руски хеликоптер обстрелва цивилни по време на учения

Това се е случило на един от полигоните в региона на Ленинградска област (за разлика от Санкт Петербург региона си е запазила името от руско време) и единствено по знамение се е разминало без жертви.
Вчера стана известно, че по време на учението "Запад-2017 " наоколо до Санкт Петербург хеликоптер Ка-52 ( "Алигатор ") стреля по намиращи се в огневата зона хора.
Твърди се, че двама публицисти са ранени.

Както оповестява изданието 66.ru, базирайки се на лични източници, хеликоптерите са били на 500 метра от действителните си цели.
Само часове преди случая, навръх този полигон президентът Владимир Путин наблюдаваше маневрите.
По-късно телевизия NTV заяви, че обстрелът е бил в събота, т.е. два дни преди визитата на президента.

Телевизионният канал разполага с записка с детайлности за случая, в който той е наименуван "сериозен авиационен случай ". Бележката гласи, че двойка хеликоптери е изхвърчала от летище "Пушкин " - това е пункт за политане на противопожарна авиационна техника и единият от тях е обстрелял хората с ракети С-8.
Отначало съветското МО отхвърли случая, само че след това призна за случай във вторник, при който несъзнателно са стартирали ракети. При това се акцентира, че не е имало ранени, а е улучен единствено един от камионите. Но журналистически източник възрази, че трима души са били ранени въпреки всички да са били приети в болница с леки пострадвания и към този момент са освободени.
Какво в действителност се е случило?

Според най-разпространената версия, грешката е техническа.
Тук обаче разновидностите леко се разминават. От пресслужбата на Западния боен окръг приказват за "погрешно целеуказване ".

В необятно известен в обществените мрежи документ, наименуван "доклад " на водачите на хеликоптера, се твърди, че става дума за непринудено включване на основния комутатор, довело до изстрелването на ракетите S-8. Военните експерти, които са гледали записа, мощно се съмняват във версията, която е посочена в "отчета ". "Алгоритъмът на работа, като предписание, е: при влизане в пердах, водачът да търси задачата. След като я локализира, екипажът включва т. нар "главен комутатор ", допускащ потреблението на оръжия. Едва по-късно пуска, посредством различен бутон, комутатор, съответното оръжие - бомба или ракета ". Това е мнението на неизвестен съветник на изданието "Взгляд ", който е деец от съветските Военновъздушни сили. "С този ключ водачът затваря веригата за ръководство на оръжието. Преди да го включи, водачът би трябвало да получи разрешението на командира на полета да "работи " по съответна цел.

Едва откакто всички тези дейности са осъществени, водачът може да натисне бутона за рестартиране или за стартиране на ракетата.

Ако по някаква причина веригата за изстрелване на съответната ракета към този момент е включена по простъпка или поради нередовност (залепване на контакти, клеми и т.н.), а по-късно на се включи основният ключ, ракетата неотложно започва, най-вероятно това се случва при обстановката, която следим на видеото ", разяснява експертът. Източникът обаче прави значимо конкретизиране:
"На записа се вижда, че не се е случило това, тъй че най-вероятно екипажът е избрал колата, ударена от огъня, като цел.
Тоест, изстрелът не е инцидентен, за разлика от казаното в "доклада ".
Необходимо е следствие. "

Вижте видеото:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР