Това със сигурност е най-щедрият бюджет, който имаме през последните

...
Това със сигурност е най-щедрият бюджет, който имаме през последните
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Очаквам скок на цената на водата и топлоенергията

" Това сигурно е най-щедрият бюджет, който имаме през последните години от позиция на общите разноски, само че по никакъв метод не мога да настоявам, че не е рационален ", уточни президентът на КНСБ Пламен Димитров за предаването " Денят ON AIR ".

" Зимната прогноза на Европейска комисия понижи малко предстоящите и от Европейски Съюз растежи на брутния вътрешен артикул у нас, само че зависи доста от вътрешните фактори. Ще има опция разноските освен да бъдат изпълнени, само че и да бъдат преизпълнени ", съобщи събеседникът.

Неговото мнение е, че ще се задържим с двуцифрена инфлация може би до края на второто тримесечие.

" Тази година ще имаме три бюджета. Такава година в никакъв случай не е имало. В момента се намираме в снадки Бюджет 2021. Всяко тримесечие ще има смяна на бюджета, само че това дава опция за смяна на параметри ", разяснява Пламен Димитров.

По думите му минималната заплата от 750 лв. е допустима.

" Единственият механизъм, който може да подкрепи хората, е компенсиране на инфлацията, т.е. растеж на приходите и пенсиите. Бюджетът през юли ще би трябвало да планува повече разноски и да ги преструктурира ", счита Пламен Димитров.

" Не беше нужно да се вкарва мораториум, просто трябваше да се промени решението на КЕВР и в енергийния микс да бъде вкарана оптимално сила от АЕЦ " Козлодуй ". Това към момента е допустимо ", сподели гостът в студиото.

Той чака скок на цената на водата и на топлоенергията.

" Във ВиК сдруженията ситуацията е трагично откъм личен състав. Кадрите напущат поради ниските заплати и това няма по какъв начин да се промени с изключение на с нарастване цената на водата ", добави президентът на КНСБ пред Bulgaria ON AIR.

И приключи, че има модели, които не изключват газа като преходно гориво.

" В Плана за възобновяване са избрали много " по-зелен " модел, което считам за неточност ", добави той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР