„Това събитие само по себе си е успех. На него

...
„Това събитие само по себе си е успех. На него
Коментари Харесай

Томислав Дончев: След срещата на върха започва работата

„ Това събитие единствено по себе си е триумф. На него беше свършена доста работа, а това, което напълно не трябва да се не помни, че и след него има да се прави доста работа. Темата ни беше извънредно удачно избрана”. Това разяснява вицепремиерът Томислав Дончев след срещата на върха у нас от предходната седмица пред "Здравей, България " по NOVA.

В четвъртък водачите на Европейски Съюз и Западните Балкани седнаха на една маса, а подобен формат не е имало от години.

„ И тук всекидневно фокусираме диалога – кой какъв брой пари ще дава. Чухме, 10 милиарда за съгласуваност, за инфраструктура – това е добре. Това е така наречен „ хибридно финансиране”. Най-голямата задача обаче е друга и тя е двустранна – първо, това е един развой, който би трябвало да тече през идващите години. Говорим за промени в самите страни. Второ, работа с жителите, които би трябвало да бъдат уверени, че нямат друга допустима алтернатива”, разяснява Дончев.

Борисов убеждава водачите на Европейски Съюз за евроинтеграцията на Западните Балкани

Таяни: Западните Балкани са Европа

„ Членството в Европейски Съюз не е единствено фиктивен акт. И в случай че то няма дълбока поддръжка, нищо няма да се получи. Същият развой би трябвало да тече и в самите държави-членки. С каква скорост ще вървят процесите е доста мъчно да се предвижда. Важното е да вървят, тъй като повече от десетилетие бяха в действителност спрени”, безапелационен бе той.

За закона, станал прочут като "Макрон ", с който се вкарват промени в работата на превозвачите, Дончев разяснява, че той извънредно доста с съображение тормози нашите превозвачи, и е в ущърб на България и на българския транспортен бизнес.

Евродепутат стана камионджия, потвърждава по какъв начин ощетяват камионите

Протест посреща Макрон и Меркел, 100 тира на "Цариградско "

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ В ГАЛЕРИЯТА

"Аз настоявам, че той опонира на редица европейски правила, в това число и този за свободното придвижване на хора. Как ще вменяваме на един транспортьор на какъв брой седмици къде да върви? Той може да не желае да се прибере у дома. Може да реши да види тъща си в Испания ", посочи той по отношение на измененията в проекта за подвижност, станали известни като Закона "Макрон”.

По време на Срещата на върха в София европейските водачи бяха посрещнати от недоволните превозвачи с огромни митинги с камиони и рейсове.

Лидерите не взеха решение, само че министър председателят се срещнал с Макрон и Меркел през нощта, с цел да им изясни за казуса. В закона, прочут като "Макрон ", те са задължени на 3 седмици да почиват вкъщи 45 часа, както и наложителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона.

По тематиката за АЕЦ "Белене " и благосклонността на държавното управление към построяването на централата Дончев разяснява: "Този път потегля по друг метод. Този път никой не споделя, че страната ще дава пари или ще подсигурява инвестицията на някого. И когато се провежда почтена, транспарантна, конкурсна процедура, посредством която да бъде определен най-хубавият вложител, това е най-силната гаранция, че този план има икономическа вероятност ".

Той беше безапелационен, че против тази скица стопански мотив не може да бъде открит: "Аргументите, които се формулират срещу, са единствено политически ".

ГЕРБ желае да строи АЕЦ "Белене " без държавно присъединяване

"Да, в случай че той бъде издигнат, реакторите ще бъдат съветски, само че по причина, че България към този момент има тези реактори и си ги е платила дори. С какви други технологии ще бъде приключена централата зависи от самия вложител ", разясни вицепремиерът.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Лидерите не взеха решение, само че министър председателят се срещнал с Макрон и Меркел през нощта, с цел да им изясни за казуса. В закона, прочут като "Макрон ", те са задължени на 3 седмици да почиват вкъщи 45 часа, както и наложителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР