Това продължава да се случва. Независимо от кампаниите, инициативите и

...
Това продължава да се случва. Независимо от кампаниите, инициативите и
Коментари Харесай

Зелена светлина: Повече боклук за сметищата или ценен ресурс?

Това продължава да се случва. Независимо от акциите, самодейностите и напъните за преработване и смяна на навиците. Средната статистика наподобява на обвиняване - всяко домакинство създава над два кг боклук дневно. Или много повече, когато му отпусне края. Повече отпадък за сметищата или скъп запас? За английския откривател Ник Спенсър домашният боклук несъмнено е второто.

Стига да бъде подложен в конструирания от него домашен апарат за произвеждане на сила. Всякакви опаковки, даже и зацапаните с хранителни артикули, може да бъде превърната в гориво. Особено добре пристигнали в горивната камера са пластмасите.
Ник Спенсър, откривател: Те са направени от индивида, само че в основата им са изкопаемите горива. Ние ги връщаме към първичната им форма като източник на гориво, което след това се употребява за загряване на вода за домашни потребности.
Апаратът на Спенсър е с размерите на пералня. В камерата му могат да бъдат сложени до 7 кг хранителни останки или 4 кг разбъркан боклук, друг от метал и стъкло. Тристепенен развой на преправка трансформира отпадъка в биогориво, което се изгаря и подава по железна тръба към бойлер. Отделените газове в топлообменника се пречистват посредством водна дестилация преди да постъпят в горивната камера. Остатъчният артикул е минимално количество пепел.
Ник Спенсър, откривател Той също има екологична изгода поради богатото си алкално наличие и лугата, която прочиства каналите.
Вложената в процеса сила е в пъти по-малко от получената. Според Спенсър два и половина кг боклук могат да обезпечат към 44% от нужната за едно домакинство топла вода. Компанията на изобретателя възнамерява да пусне уреда в пазарно произвеждане до 2020-а година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР