Това предаде Франс прес, като се позова на нови данни

...
Това предаде Франс прес, като се позова на нови данни
Коментари Харесай

Турски удари сеят смърт в Сирия. Кюрдите отговарят с ракети

Това съобщи Франс прес, като се базира на нови данни на неправителствена мониторингова организация.

По-рано през вчерашния ден Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида заяви за осем убити при бомбардировките на село Джалбара. Жертвите били от едно семейство бежанци, които преди живеели в прилежащата провинция Идлиб.

Самолети на турските военновъздушни сили унищожиха през вчерашния ден две огневи позиции, от които сирийските кюрдски формирования "Сили за отбрана на народа " (СЗН) и партия "Демократичен съюз " обстрелваха турските градове по границата, заяви турската телевизия "А хабер ", представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Реакции за турската офанзива в Сирия >>

По данни на малкия екран, по турския град Рейханлъ били изстреляни 11 ракети, 9 от които се взривили в самия град. В резултат на обстрела умрял един сирийски жител, а 47 души били ранени. На ракетно нахлуване бил подложен и град Килис. На негова територия се взривили четири снаряда, при което били ранени седем души.

Генералният щаб на турските въоръжени сили разгласи в събота началото на интервенция "Маслинова клонка " срещу кюрдските милиции в региона на град Африн, където живеят близо 1,5 милиона сирийски кюрди.

По последни данни в хода на интервенцията самолетите на турските Военновъздушни сили са поразили 153 цели в Африн. Телевизия "Ска нюз - Арабия " заяви, че вследствие на въздушните удари в Африн са убити шестима цивилни и трима бойци от "Силите за отбрана на народа ". Турският общоприет щаб съобщи, че всички починали са "терористи ".

Съединени американски щати в това време приканиха съдружника си Анкара "да прояви въздържаност " в
Сирия, където през днешния ден навлязоха турски военни, съобщи говорителката на Държавния департамент департамент Хедър Науърт, представена от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Призоваваме Турция да прояви въздържаност, да подсигурява, че нейните военни интервенции са с стеснен обхват и са лимитирани във времето, както и извънредно деликатно да не позволява каквито и да било жертви измежду гражданското население, декларира Науърт в официално съобщение, осъждащо "ескалация на насилието " в северозападната част на Сирия.

"Продължаваме да поддържаме Турция, която е наш съдружник в НАТО и основен сътрудник в битката против групировката "Ислямска страна ", с цел да отговорим на законните й опасения в областта на сигурността ", се добавя в текста на официалното съобщение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР