Това попита водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор

...
Това попита водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор
Коментари Харесай

Срещу кое сте изключително несъгласни, освен държавата да ви рови във финансите?

Това попита водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев по отношение на измененията в Закона за вероизповеданията, против които възропта БПЦ - тъй като имаше предложение да има по-засилен счетоводен надзор.
Не сме срещу инспекцията на средствата, които страната ни отпуска – постоянно е било по този начин. Това, което ни смути в двата законопроекта за смяна на Закона за вероизповеданията, е намесата на страна, съобщи западно и средноевропейския митрополит Антоний. Дарението е един доста съкровен, персонален акт – това е част от вътрешния живот на един православен християнин и контролът му нарушава персоналното религиозно възприятие, посочи свещеникът пред Нова телевизия.
На пряк въпрос по отношение на хипотезата за подаяние да вземем за пример от чужбина с пререкание на пари, митрополитът отговори, че това можело да бъде следено с други закони и от служби като ДАНС. Затова и в Закона за вероизповеданията сме срещу да се вкарва термин като " набожен радикализъм ", който касае националната сигурност. Молим се за националната сигурност и добруването на страната, сподели още Антоний.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР