Това отне известно време, но първите обувки на Reebok, базирани

...
Това отне известно време, но първите обувки на Reebok, базирани
Коментари Харесай

Първите обувки на Reebok от растения са на пазара за 95 долара

Това лиши известно време, само че първите обувки на Reebok , основани на растителни материали, към този момент са подготвени за краката ви. Спортната компания към този момент продава лимитирани количества от NPC UK Cotton + Corn през уеб страницата си за 95 $.
Единственият разполагаем цвят е natural/chalk, само че пък ви остава моралното задоволство, че 75 % от обувката е направена от биологични материали. Горната част е построена от памук, а останалата – от термопластичен полиуретан (DuPont’s Susterra Propanediol) от царевични нишки. Дори вътрешната част е от рициново масло, а Reebok не е употребила изкуствени бои, с цел да резервира екологичния имидж на обувките.

Компанията дава обещание, че скоро ще забележим още разновидности с повече варианти от Cotton + Corn.

Обувките към момента не са толкоз „зелени“, че да ги захвърлите в кошчето за боклуци и да очаквате всичко да се разгради. Те обаче са доста по-устойчиви от общоприетите гумени обувки.

Reebok не е единствената компания, която има такава самодейност. Adidas неотдавна разгласи, че ще употребява единствено рециклирана пластмаса в обувките си. Малкият отпечатък върху околната среда в този момент е съвременен и от ден на ден компании се насочват към този вид произвеждане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР