Това обяви министър-председателят Николай Денков, който тази сутрин отговаряше на

...
Това обяви министър-председателят Николай Денков, който тази сутрин отговаряше на
Коментари Харесай

Кабинетът предвижда 2 млрд. лв. повече за възнаграждения в публичния сектор през 2024 г.

Това разгласи министър-председателят Николай Денков, който тази заран отговаряше на въпроси на жители и публицисти в обществената мрежа Facebook. Премиерът изрази очакване през идната седмица планът на Бюджет 2024 да бъде оповестен и посочи, че той ще бъде импортиран в Народното събрание след приемането на препоръчаните от кабинета промени в данъчните закони.

„ Държавата има прогрес във връзка с брутния вътрешен артикул, ние сме със относително висок растеж и предходната година, и тази година, в случай че се съпоставим с останалите европейски страни, и това разрешава да се покачват и приходите “, съобщи Денков.

Пенсиите също ще бъдат увеличени следващата година - с 11% по Швейцарското предписание, като задачата на държавното управление е пенсионерите да получават допустимо най-вече средства всеки месец, а не да бъдат залъгвани единствено с еднократна добавка към Коледа. Специална грижа е планувана и за второстепенните административни структури, тъй че да се компенсира тяхното закъснение през годините във връзка с възнагражденията.

При равносметката за миналите локални избори...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР