Това не е най-лесният момент да предизвикате съчувствие към учениците

...
Това не е най-лесният момент да предизвикате съчувствие към учениците
Коментари Харесай

Много частно училище — привилегированото, но болезнено образование на Чарлз Спенсър

Това не е най-лесният миг да предизвикате състрадание към учениците от английските интернати. Частно образовани шикозни момчета постоянно са упреквани за актуалната неразбория в страната. Лейбъристката партия се възползва от публичната неприязън, като даде обещание да начислява Данък добавена стойност върху учебните такси.

Едни записки от Чарлз Спенсър, брат на Даяна, починалата принцеса на Уелс, оферират друг подтекст за полемиката. Спенсър твърди, че доста от тези, които са посещавали скъпи пансиони, са били жертви на малтретиране на деца; в действителност, травматичната среда може да помогне да се обяснят вредите, които някои първокласни момчета са предизвикали на обществото.

Много частно учебно заведение е концентрирано към Мейдуел Хол в Нортхемптъншър, където Спенсър отива през 70-те години на предишния век, на възраст сред 8 и 13 години. Спенсър знаеше, че пансионът не е за него – той беше гледал Училищните дни на Том Браун по малкия екран — само че родителите му не чакаха нищо по-малко. Училището съответно се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР