Това не е диета, а начин за промяна в режима

...
Това не е диета, а начин за промяна в режима
Коментари Харесай

Правилото 80/20, което премахва излишните килограми

Това не е диета, а метод за смяна в режима на хранене, която спомага за свалянето на непотребните килограми.
При 80/20 се съблюдава следният принцип - през 80 % от времето човек се старае да се храни оптимално здравословно, а през останалите 20% може да си разреши да се наслаждения на обичаната си храна като сладкото, тестени произведения или други нездравословни изкушения.
Това значи, че в случай че човек се храни приблизително три пъти на ден, то тогава тези 20% се равняват на четири свободни хранения седмично.
Много известни персони, спазвали хранителния режим, го разказват като елементарно осъществим.Те изясняват, че в живота човек мъчно може да бъде на 100% и да може да съблюдава всички правила, допълвайки, че 80% е много по-постижимо.Сред тях е и австралийската актриса Никол Кидман, Джесика Алба и манекенките Жизел Бюндхен и Миранда Кер.
Спазването на правилото 80/20 ще ви помогне да придобиете потребни привички на хранене. Да се стремите към баланс и да разпределяте вярно типът и количеството храна, която поемате.
Освен това, здравословните привички, които се добиват при съблюдаване на хранителния режим 80/20, защищават от поява на високо кръвно налягане, високи равнища на холестерол в кръвта, както и от метаболитен синдром.

Как да се храните по време на режима
Според режима 80% от времето би трябвало да се употребяват протеини от риба или пилешко месо, непреработени пълнозърнести храни, нискомаслени млечни артикули, както и пресни плодове и зеленчуци.
От значение е и методът на подготвяне на храната, като е желателно да се изключи потреблението на пържени храни. За да се реализира отслабващият резултат, не прекалявайте с тези 20%. Възнаградете се за напъните, хапнете сладко или тестено, само че въпреки всичко се ограничавайте в количествата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР