Това написа във Facebook Ани Стоянова, майката на 15-годишната Даная,

...
Това написа във Facebook Ани Стоянова, майката на 15-годишната Даная,
Коментари Харесай

Майката на Даная: Отивайки в ”Пирогов” с децата си, отиваме на война. Без ”имам човек” трудно се оцелява

Това написа във Фейсбук Ани Стоянова, майката на 15-годишната Даная, която губи живота си през май месец, откакто изпада в мозъчна гибел поради хематом. Ани подари органите й, с цел да даде късмет на трима души да продължат своя живот. Тя осмисля гибелта и посредством основаването на фондация " Даная “, посредством която желае да оказва помощ на децата. 

Повод за коментара й е случая със съветника на военния министър Мустафа Емин и медиците от УМБАЛСМ " Пирогов ".  Лечебното заведение стартира инспекции, а такава тече и по искане на министъра на защитата Тодор Тагарев. Тази заран в ефира на bTV шефът на болничното заведение доктор Валентин Димитров уточни, че Емин е показал вербална експанзия и закани към медиците на лечебното заведение, съгласно дежурните в болничното заведение. 

" Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш началник на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 индивида очевидци? Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохиргия ми сподели, че и е писнало от мен, тъй като обикалям коридора, до момента в който детето ми умираше в операционна зала? Къде бяхте, когато с цялата завист на света взе химикал от ръцете ми извивайки го? Къде бяхте, когато изгониха татко ми от двора, тъй като беше късно, а аз останах сама?  Къде бяхте, докторе? Защо тогава не дойдохте да си приказваме за експанзия? Докторе, за какво не написахте в страницата на “Пирогов ”, че и аз загатнах министъра? Защо не написахте, че министърът ви се обади персонално?

 

Защо не казахте, че вашите лекари пристигнаха, тъй като той ви се обади? 

Ще ви кажа за какво, докторе!

Защото ние отивайки в “Пирогов ” с децата си, отиваме на война. Защото спокойствието, което вие би трябвало да ни давате, от дълго време го няма. Защото на вас, докторе, ви пречат тичащи деца. Защото вие, нямате естествена връзка с пациенти и родители Защото вие, докторе, можете и да убивате… и убивате! Убивате с неглижиране, с подценяване, с липса на експерти, с неприятни графици, с политическа взаимозависимост, от време на време и с непросветеност. 

Дано повече хора познават я министър, я политик, тъй като истината е, че по този начин възможностите им са по-големи. 

Без “имам човек ” мъчно се оцелява!

Спрете да настройвате пациентите и родителите против лекарите и сестрите! Спрете да настройвате едните против другите, с цел да си имате своите армии, с които да продължавате да превръщате българското опазване на здравето в сполучлив бизнес за малко на брой и инструмент за политически операции! 

Уважаеми медици, не се поддавайте на операциите, че ние сме едни против други и не оценяваме вашите компликации! Те това желаят! Да не сме на една страна, с цел да не станем задоволително мощни, с цел да променим системата тъй че и вие да сте добре платени и уважавани, а ние и нашите деца да получаваме качествена здравна грижа и отношение!

Д-р Димитров, чакам да качите този текст на страницата на Пирогов ", написа майката на Даная.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР