Това написа в профила си във фейсбук Александър Голдфарб, изтъкната

...
Това написа в профила си във фейсбук Александър Голдфарб, изтъкната
Коментари Харесай

Александър Голдфарб: Тъкър Карлсън "изгоря" – Украйна спечели

Това написа в профила си във фейсбук Александър Голдфарб, изтъкната фигура в битката против Путин и путинизма. Биохимик, генетик и микробиолог, публичен деятил и журналист, сега Голдфарб обитава в Съединени американски щати. Тясно сътрудничи на Александър Литвиненко за подготовката за издаване на " Престъпната формация от Лубянка ", изобличаваща закононарушенията на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и на Федералната работа за сигурност на Русия. Издава също " Саша, Володя, Борис, историята на едно ликвидиране " отдадена на Александър Литвиненко. Ето и неговата трактовка на уволнението ан Тъкър Карлсън от  Fox News, която показва на почитателите си във Facebook.
 

 
Докато рускоезичните канали разискват вероятните последствия от украинското контранастъпление, тук, при нас в Америка, се разкрива още един фронт, който ще има не по-малко значение за изхода от войната от резултата на бойните дейности на Южния, или на Източния фронт в Украйна.
В понеделник телевизионния канал Фокс Нюз, главният информативен канал на републиканската партия уволни своя основен телеводещ Тъкър Карлсън, който досега водеше най-популярното телевизионно ток-шоу.
 
Милиони американци всекидневно включваха да гледат програмата на Карлсън с цел да получат доза от това, което демократичният лагер смята за набор от фейкови вести, тайни теории и дезинформация на злонамерените сили и на користните " елити ", които са овладели властта в Съединени американски щати с цел да разрушат обичайните устои на " положителната остаряла Америка ", с цел да предадат властта в ръцете на емигрантите, на етническите и на половите малцинства, с цел да лишават работните места на американските служащи и да ги изнесат в чужбина и други сходни.
 
По създание през последните години Тъкър Карлсън беше основният идеологически рупор на тръмпизма – тъкмо в такава степен калкото груповият Кисельов, Соловьов, Скабеева, Симонян (най-мракобесните телевизионни коментатори, обслужващи режима на Путин, бел. ред.) сеят измежду масите идеологията на Путинизма. За тръмпистка Америка уволнението на Карлсън е толокова трагично, колкото би било за феновете на телевизионите канали в Русия вероятно неочакваното премахване на посочените пропагандисти.
 
Фигурата на Карлсън обаче е значима на първо място тъй като той се явява основен проводник на концепциите за преустановяване на американската помощ за Украйна. Приложеният по-долу клип заслужава да бъде гледан тъй като съставлява една от последните негови взривоопасни " пледоарии " по украинската тематика.

Какви са аргументите за уволвняването на Карлсън? Заради това, че Fox News беше компрометиран в неистини и че получи за това пагубен удар " с $ ". А Тъкър се оказа централна фигура в този скандал. През последните няколко години Fox News водеше тежка битка в съда против обвиняване за клюка, което беше заведено от компанията Dominion Voting Systems. Тази компания създава машините за гласоподаване, употребявани при американските избори. Тази машини са ситуирани във всяка " тъмна стаичка ".
 
Когато през 2020 година Доналд Тръмп изгуби изборите против Джо Байдън, той отхвърли да признае провалянето и упрекна Dominion Voting Systems, без никакви учредения и доказаттелства, че техните машини са били манипулирани с цел да отчетнат победа за Байдън, заради което изборите не могат да се счичат за действителни.

Независимо от това, че теорията за " откраднатата изборна победа на Тръмп " беше оборена допълнително от петдесет правосъдни дирения в цялата страна, милиони тръмписти към момента й имат вяра. И даже проведоха щурма против Капитолия във Вашингтон на 6-и януари 2021 година, с цел да попречат на формалното потвърждаване на успеха на Байдън. Както е известно, този бунт се провали.
 
Между краткотрайно Dominion Voting Systems подаде иск против Fox News за клюка. Според американското законодателство, при исковете за клюка против дадена медия не е задоволително да бъде потвърдено, че озвучената информация не подхожда на действителността. Ищецът, жертва на лъжата би трябвало да потвърди " злобен предумисъл ", т.е., че изнасяйки погрешна информация каналът изцяло си е давал сметка, че популяризира неистина.
 
В хода на подготовката за правосъдното дирене в ръцете на юристите на Dominion Voting Systems се оказаха документи и свидетелства, че през тези дни, когато Тъкър Карслсон озвучаваше в ефир изказванията за манипулираните в интерес на Байдън изборни машини, в персонални беседи и в писмени известия до негови сътрудници той изрично е заявявал, че това е цялостна неистина, и че той не има вяра на нито една дума на Тръмп. С други думи, той е бил изцяло наясно, че популяризира в ефир неистина, т.е. налице е безапелационна " зла предумисъл ". И затова, пред съда под клетва Карлсън би трябвало да одобри ила да отхвърли това.
 
За това не е изненада, че в първия ден на заседаноието на съда беше оповестено, че двете страни са постигнали извънсъдебно споразумение, според което Dominion Voting Systems би трябвало да получат от Fox News астроноомическата отплата в размер съвсем 800 милиона $. Програмата на Карлсън носи на телевидизионния канал от реклама към 80 милиона $ годишно, т.е. 10 пъти по-малко от размера на компенсацията. Именно за това притежателите на канала и наказаха Карлсън.
 
Падението на Тъкър Карлсън без подозрение съставлява доста значима победа за Украйна. Но към този момент тя не може да бъде приета за решаваща. Тръмп към момента е любимец във вътрешнопартийния кастинг на републиканците за идните президентски избори. А прекратяването на помощта за Украйна (макар и неофициално) се явява значим пункт в предизборната платформа на Републикаската партия.
 
Уви, Байдън е уязвим поради възрастта му, той е на 80 години. А според резултатите от изследването на публичното мнение желанията на американците сред него и Тръмп са поделени в съответствие 50 на 50. Как точно ще се развира тази конспирация точно ще образува най-важния фронт на руско-украинската война през околните две години.
 
(Превод: Със съкращения)
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР