Това мнение изрази пред БНР заместник главният редактор на Дневник

...
Това мнение изрази пред БНР заместник главният редактор на Дневник
Коментари Харесай

Журналистът Петър Карабоев: Режимът на Путин заличи всякакви външ...

Това мнение изрази пред БНР заместител основният редактор на " Дневник " Петър Карабоев.

 

" Президентът Владимир Путин приказва без доказателства за украинската диря. Видяхме, че няколко от хванатите терористи са грубо бити и измъчвани, евентуално още при самото задържане. Това слага голяма въпросителна върху всичко, което те са споделили ", сподели още експертът.

Според журналиста ресурсът на експертите в съветските служби за битка с тероризма е в репресивната част, а не в превантивната.

 

" Идеологическата задача, която им се спуска от Кремъл.- да се атакува Западът, да бъде вметнат Киев в цялата история, им пречи да си правят работната. Голяма част от ресурса им, изключително след 2022 година, беше хвърлен в това да се борят с всевъзможни съперници на режима, които пишели в интернет против войната или подкрепяли Навални, вместо да се занимават с действителни закани. Тези хора се пробват да правят нещо, само че в последна сметка се оказва, че май акцентът при тях е повече върху репресивната част, в сравнение с върху превантивната. Те са доста бързи в това да разкрият кой е направил и кой е оказал помощ на причинителите, само че за какво не го предотвратиха? Това е основният въпрос в цялата обстановка ", посочи той.

Карабоев бе безапелационен, че от доста години е нараснала степента на сигурност на огромни публични обекти в Москва, а Подмосковието е част от нея:

 

" Това е защита, която не е готова за въоръжено нахлуване. Това е много скъпо и много рисковано да напълниш с оръжие десетки и стотици охранители. Освен това е и политически доста внимателно, тъй като, в случай че напълниш столицата с въоръжени охранители, внезапно хората ще стартират да питат къде е сигурността на Русия, нали Путин беше огромният бранител на сигурността на Русия ".

По думите му 1/3 от жертвите на атентата в " Крокус сити хол " са били убити от терористите, останалите са починали от пожара, т.е. евакуационният проект на постройката несъмнено не е сработил.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР