Това мнение изказа пред БНР проф. Калин Янакиев, философ и

...
Това мнение изказа пред БНР проф. Калин Янакиев, философ и
Коментари Харесай

Проф. Янакиев: Допускам, че големият евро-атлантик Бойко Борисов просто не иска да управлява

Това мнение изрече пред БНР проф. Калин Янакиев, мъдрец и богослов, учител в СУ " Св. Климент Охридски ". 

 

Той дефинира политическата обстановка, в която трябва да се избира сред държавно управление на Борисов и кабинет на Радев, като избор сред чума и холера: 

 

" Безспорно е, че Радев тласка страната вън от евро-атлантическата ѝ принадлежност. От друга страна - разбирателство сред ГЕПБ и ПП-ДБ не може да има, тъй като Борисов се пробва извива ръце. Той самичък споделя, че ще договаря единствено в случай че има съдружно държавно управление, ще договаря единствено в случай че се съгласят на съдружен кабинет. Като е победил, да направи държавно управление и да ръководи, мисля че това е оптималният вид сега. Друг вид просто няма ".

 

Философът уточни, че не е подписал апелът за обединяване на над 100 интелектуалци, тъй като счита, че обстановката е много по-сложна и не вижда опция за съглашение сред ГЕРБ и ПП-ДБ:

 

" Моят политически опит демонстрира, че всеки, който се е съюзил с ГЕРБ, изчезва политически по-късно.... Демократичният електорат към момента е много отрицателно надъхан към Борисов, тъй като той към момента е ръководител на една необикновено клиентелистка партия ".

 

Струва ми се, че президентът Румен Радев, знаейки за компликациите при сформиране на едно допустимо постоянно държавно управление, би желал колкото се може по-бързо да завърши с този парламент, с цел да продължи да ръководи страната и да я тласка настрана от нейната евро-атлантическа посока.

 

По думите на проф. Янакиев партиите нямат виновност за това, че властта отива в президента, който основава служебно държавно управление, откакто Народното събрание не успее да излъчи постоянно държавно управление:

 

" Партиите са разнообразни, гласоподавателите им желаят нещо друго от тях, а не да се спогодят и да се схванат. Избирателите на ПП-ДБ не са дали своят вот за тях, с цел да се схванат те с ГЕРБ, както и гласоподавателите на ГЕРБ не са дали своят вот за нея, с цел да се схванат с ПП-ДБ. Това подстрекателство се прави по медиите, където се твърдеше, че хората са отвратени от политиците и от партиите и че политиците са отчуждени от гласоподавателите. Намаляването на изборната интензивност също значително се дължи на медиите ".

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР