Това лято се очаква засилен туристически поток на саудитски туристи

...
Това лято се очаква засилен туристически поток на саудитски туристи
Коментари Харесай

Престолонаследникът на Саудитска Арабия с голям жест към Ердоган

Това лято се чака засилен туристически поток на саудитски туристи в Турция, особено в черноморската област на страната. Първият аероплан със саудитци се чака да дойде на 1 юли в черноморския град Трабзон. Това ще бъде първият пътнически полет с арабски туристи след 3 годишно спиране, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според проправителственият вестник Сабах заслугата за това е на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед Бин Салман, който дойде през вчерашния ден в Анкара след близо 4 годишен вакуум сред двете страни поради убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги в Истанбул през 2018 година.

Визитата се прави оценка като доста значима стъпка за нормализирането на връзките сред двете страни.

Акцент в диалозите сред Мохамед бин Салман и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с изключение на районните тематики, са били икономическите въпроси, сред които значимо място заема туризмът.

В навечерието на визитата на престолонаследника Турция отстрани възбраната за визити на саудитски туристи, която бе въвела преди три години поради рецесията с убийството на Хашоги.

Саудитските туристи са почитатели на черноморската област с нейните планински плата, които избират поради по-хладния климат, чистия въздух и естествените дадености.

Високият курс на валутите им е спомагателен тласък за арабските туристи, които туроператорските организации избират като богати клиенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР