Това лято планинските хотели, къщи за гости и хижи, се

...
Това лято планинските хотели, къщи за гости и хижи, се
Коментари Харесай

Какво най-много харесват чужденците у нас

Това лято планинските хотели, къщи за посетители и хижи, се радват на огромен туристически интерес, изключително през уикендите, когато е съвсем невероятно да откриете свободни места, демонстрира инспекция на БНР. Някои бази са авансово резервирани до края на сезона.

Нощувка за двама в скромна къща за посетители в планината варира приблизително сред 70 и 100 лева, като в последно време наклонността е да се отдава цялата къща чартърен на вечер на цени, започващи от 200 -300 лева
-->
Млади хора, фамилии с деца и чужденци са измежду най-честите посетители на планинските ни бази, които са първоначален пункт за пешеходни преходи на хладина измежду природата.

" Дали е Витоша, дали е Рила, Пирин или Стара планина, търси се височина над 1400-1500 м. Там е по-хладничко, по-сенчесто, попадаме на най-вече горски пояс - споделя Петър Стоянов, хижар, доброволец и съпредседател на Български планинарски съюз. - Юли и август са постоянни месеци без внезапни промени в атмосферните условия и са подобаващи да се изкачите до високите планини Рила и Пирин, до върхове и езера... Ако прецените деликатно маршрута и не надценявате личните си физически благоприятни условия, не би трябвало да има планина у нас, която да ви изненада, само че е доста значимо добре да се подготвите авансово. "

Повечето задгранични гости са самостоятелни туристи и сами провеждат пребиваването си в планините ни посредством интернет: " Моите наблюдения са, че чужденците отделят доста повече внимание и време за своята подготовка. Разучават хартиените карти, които към момента са си настоящи, употребяват приложения със сателитни изображения, изследват си нещата и нямат проблеми с напредването в планината. Основните направления, за които идват са интернационалните Е 3, Е4 и Е8, които са добре познати в Европа, има задоволително информация и онлайн приложения за тях ", споделя в умозаключение Петър Стоянов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР