Това коментира Цветелина Пенкова, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс

...
Това коментира Цветелина Пенкова, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: България трябва да подходи реалистично към предоговарянето на ПВУ

Това разяснява Цветелина Пенкова, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент пред БНР. Тя добави, че процедурата по предоговаряне ще изисква нова оценка на Европейската комисия, което ще отнеме към два месеца, а по-късно да се изиска и единодушие на всички останали страни членки.

 

„ Когато се водят договаряния е значимо да се отиде с реалистични претенции, да се седне на масата на договарянията, тъй като може да се изиска пролонгация, може да се изиска понижаване на тези излъчвания да не е с 40%, а да е с 20%. “, уточни евродепутатът Тя изрази песимизъм за опцията напълно да отпаднат тези цели, тъй като българската страна даде ясна поръчка, че вървим по пътя на декарбонизацията, зелената енергетика и зелената стопанска система. Цветелина Пенкова предизвести, че има риск страната да загуби средства по Плана, в случай че не се одобряват значими промени, в това число свързани с отчетността на основния прокурор и основаването на Антикорупционната комисия и регистрира ролята на Народното събрание в този развой.

 

„ Позицията на нашата партия е ясна за пътя за еврозоната “, разяснява Пенкова тематиката за приемането ни в еврозоната. Според нея би трябвало да се отчетат всички макроикономически индикатори и да се направи нужната подготовка. „ За мен сега най-важното, това, което би трябвало да се случи в България, е една доста ясна и отчетлива осведомителна акция, обвързвана с опциите и несъмнено рисковете, които крие еврозоната, тъй като има втълпяване на песимизъм и страхове у българското общество, които не е редно да бъдат оставяни да се подклаждат по този метод, без да има експертен отговор и показана експертна позиция “, посочи тя. Цветелина Пенкова даде образец с Хърватия, където упованията на всички са били цените да се покачат и огромна част от комерсиалните вериги си разрешили в границите на 48 часа да завишат цените на съществени хранителни артикули и посочи дейната интервенция на държавното управление на Хърватия. Тя подчертава, че има контролни органи, които ще наблюдават за подобен вид далавера и нарушавания и в България.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал

 

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР