Това коментира политологът Любомир Стефанов относно сложната политическа ситуация в

...
Това коментира политологът Любомир Стефанов относно сложната политическа ситуация в
Коментари Харесай

Политолог: Вероятно ще има нов тип коалиция след изборите

Това разяснява политологът Любомир Стефанов по отношение на комплицираната политическа обстановка в страната. На него това му се коства за следващ път бягство от отговорност. 

Според него предлагането за чуване на министрите в Народното събрание е екзотично и то би изкривило в допълнение акцията. Би било доста здравословно депутатите да си дадат отпуск, с цел да си създадат акцията, изрече мнението си политологът в изявление за БНР.

 

" Не е назначило Народното събрание този кабинет, с цел да му взима оставката. Ако някой ще смъква министър-председателя, това е президентът - Конституцията е експлицитна ", разяснява той.

 

Запитан дали президентът ще подпише указите за желаните смени в служебния кабинет, Стефанов отговори, че това зависи от диалога сред служебния министър председател Главчев и президента Радев. По думите му всичко се свежда до здравия разсъдък. Ако причините са ясни, би следвало да бъдат почетени, счита той.Според него обаче в случай че има нещо всъщност, което тормози господин Главчев, то той би трябвало да го каже на необятната общност. 

 

Успехът има доста татковци, подсети още политологът и акцентира, че отговорността за служебния кабинет е на политическото посланичество. Политическата отговорност е в ръцете на политиците, безапелационен бе той. Според него обаче партиен длъжностен кабинет не би трябвало да се позволява. 

 

По думите му евентуално ще има нов вид коалиция след изборите. Партиите ще получат резултати в резултат на смислени разкази и послания, означи той. 

 

" Тези политици, които усетят възходящия яд измежду жителите и съумеят да го потушат и насочат в градивна посока, ще бъдат печеливши. Другите, които ще си играят още веднъж с страсти, точат остриета, които не би трябвало да се минават, и да чертаят линии в пясъка, които които не би трябвало да се пресичат, ще бъдат глобени. Разговорът " с този не, с оня не " няма да мине повторно. Политиците би трябвало да създадат политически роман, който да докара до политически ограничения, а това е вдишване на отговорност ", заключи политологът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР