Това коментира адв. Михаил Екимджиев в ефира на по Евроком.

...
Това коментира адв. Михаил Екимджиев в ефира на по Евроком.
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Само Иван Гешев все още си вярва, че е главен прокурор

Това разяснява адв. Михаил Екимджиев в ефира на по Евроком.

" Сценаристите бяха създали препратки към италиански прокурори, които са борци против мафията. Иван Гешев има едно много компактно театрално наличие, само че вижте разликата сред смешния рев през вчерашния ден и това хашлашко държание когато организираше акции при Баневи, когато показваше дрешниците им и обещаваше да раздаде правдивост ", добави той.

" А в този момент той е ограден от няколко разтърсващи мъжките сърца колежки, че няколко служители на реда са се държали по-грубо с тях. Аз бих нарекъл това водевил с детайли на домашно принуждение. Тук има по едно и също време квазиюридически и квазитеатрален род. Това цели да измести вниманието на публиката не към изчезналите и откраднати 53 млн. за Автомагистрала " Хемус ", които можем да предположим, че са отишли при пачките с евро, кюлчетата и Мата Хари, само че и казусът да бъде изнесен в кухнята, в този спор сред прокуратурата и ГДБОП. Това е една маневра, показваща разпад на държавността, тъй като явно в България няма кой да проверява закононарушенията, тъй като даже Министерство на вътрешните работи да се опита да направи нещо свястно функционалностите й стигат до такава степен да събере доказателства, само че по-късно прокуратурата взема решение, тъй като над основния прокурор е единствено Бог ", сподели още юристът.

" Това, което може да се направи е да бъде заменен Висшия правосъден съвет, тъй като единствено той може да смени Иван Гешев. Държа да подчертая е, че първата стъпка е да бъде разхлабен Висш съдебен съвет. Видяхте по какъв начин те отхвърлиха и отхвърлиха настояването на Янаки Стоилов за отстраняването му, тези хора го избраха. Това може да стане в сходство с едно решение на Конституционния съд от 2010г. В него е казано, че когато Конституцията не планува предварително преустановяване на мандата на Колективен орган, това може да стане със закон, в това число когато не е запълнен квотният състав на този Колективен орган. Народното събрание може да разпусне Висшия правосъден съвет. Има метод за два дни да бъде признат закон, с който този проблем да бъде решен ", разяснява адв. Екимджиев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР