Това, което заварихме, е хаос и колкото повече работим и

...
Това, което заварихме, е хаос и колкото повече работим и
Коментари Харесай

Премиерът: Намерихме нещо повече от хаос – системен безпорядък и липса на правила

Това, което заварихме, е безпорядък и колкото повече работим и се заравяме в секторите и проблемите откриваме, че даже е повече от безпорядък - един систематичен хаос и липса на правила. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев при представянето на доклада от активността на служебното държавно управление през първия месец на ръководство.
В представянето вземат участие още вицепремиерите Гълъб Донев и Атанас Пеканов , и министрите Асен Василев, Кирил Петков , Стойчо Кацаров и Бойко Рашков .
" Ние нямаме комфорта за толеранс от 100 дни. Искаме да покажем аргументите, изкарали доста хора на площадите предходната есен, и стремежът им за смяна ", уточни Янев. Затревените, източени язовири е метафора за ситуацията във всички браншове, сподели още той.
Служебният министър председател акцентира, че поставят основите на нов жанр на ръководство - правилата за бистрота и отчетност пред обществото и без толериране на никой.
По отношение на подготовката на изборите на 11 юли служебният министър съобщи, че държавното управление е направило всичко допустимо ЦИК да вземе осведомено решение за безпроблемно протичане на изборния развой. " По обезпечаване на вота в чужбина организирахме среща с производителя на машините. Това се оказа добър ход, тъй като ЦИК може осведомено да вземе решение за доставката на 1500 машини за гласоподаване ", сподели Янев.
" Дори просвета и обучение са обрасли с негативи, които би трябвало да демонстрираме на обществото и да решаваме след това ", разяснява още министър председателят.
Социална политика
 Стефан Янев: Не овладяваме, а освобождаваме страната Стефан Янев: Не овладяваме, а освобождаваме страната
Големият въпрос е за какво ние допуснахме да има подобен вид корупция, за какво се постанова извън да ни се демонстрира, а не ние да решим своите собств...
" Основната цел на общественото министерство е ориентирана с грижа и мисъл за жителите на България. Министерски съвет одобри решение за продължение на добавката от 50 лева към пенсията на 2 милиона и 88 хиляди пенсионери. Скоро ще приемем и решение за увеличение с 5% на пенсиите на 1.245 млн. пенсионери, с което ще бъдат освъременени пенсиите, отпуснати до 31 декември 2020 година ", уточни общественият министър Гълъб Донев.
Той регистрира продължение на грижата за хората, живеещи под линията на беднотия, на патронажната грижа на най-нуждещите се, както и на програмата за топъл обяд, на която половината ресур е привършен, само че ще стигне до края на 2021. " Работим за опазване бизнеса и заетостта - безработицата понижава, към днешна дата тя е 37% по-ниска на годишна база и е към 5.4%, нараства и заетостта ", разяснява още той.
По думите му българската стопанска система към този момент е в стадий на възстановяне и напредък, като кабинетът продължава също и с подпомагането на бизнеса и заетостта в лицето на програмата " 60/40 ".
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР