Това, което виждаме, показа, че има опити целият разговор да

...
Това, което виждаме, показа, че има опити целият разговор да
Коментари Харесай

Захарова не се предава, иска наказание за ”бояджиите” на Паметника с шмайзера

”Това, което виждаме, сподели, че има опити целият диалог да бъде пренасочен от действителна оценка към историческата част. Нея дано я разясняват историците. Ние споделяме, че е належащо почитание към паметта на хората, дали живота си не за завоюването, а за освобождението на други страни от фашизма. Това сподели говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова на седмичния брифинг. през днешния ден. Захарова отговори на въпрос за обстановката с осквернения монумент на Съветската войска в София и за разразилия се спор кой е избавил българските евреи от гибел по време на Втората международна война.

" Ние системно засягаме проблематиката с паметниците. Виждаме, че това, което се случва с паметниците на героите от Втората международна война, освободили Европа и по-специално България от фашизма, е, че те биват подлагани на набези. Но, за жалост, не виждаме съответна реакция от страна на страната. Става дума за неподвеждане на тези действия под наказателна отговорност. По отношение на тези монументи се демонстрира отношението на хора, настоящи отвън подтекста, отвън последствията от Нюрнбергския развой ", сподели Захарова.

Мария Захарова добави, че в съветското външно минисерство са видели разгорялата се дискусия в българските медии. И попита на всеослушание: " Защо, когато молим да бъдат предпазени нашите монументи - по време на договаряния, в двустранни контакти - не ни чуват? "

Тя приключи коментара си с думите, че " нямаме желание да започваме полемики на исторически тематики, единствено желаеме да бъдем чути и паметниците да бъдат поддържани в нужното положение, а тези, които ги оскверняват, да бъдат открити и осъдени ". И посъветва всички да прочетат мнението на Михаил Мягков - научния шеф на Руското военно-историческо общество.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР