Това, което видях, е, че партиите признаха изборите. Признаха изборните

...
Това, което видях, е, че партиите признаха изборите. Признаха изборните
Коментари Харесай

Крум Зарков: Лошата организация на изборите е заради хартиената бюлетина

Това, което видях, е, че партиите признаха изборите. Признаха изборните резултати. В същото време някои от тях демонстрираха това, което всички видяхме – надраскани протоколи и към този момент знаем, че има и огромен брой невалидни бюлетини. Държа да подчертая, че това не е в резултат на неприятна организация на изборите, а в резултат на хартиената бюлетина, нещо, за което бяхме предизвестени. Това съобщи пред Нова тв служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

" Малка е разликата сред първия и втория, само че тези протоколи, които видяхме, сме ги виждали и преди. Винаги, когато се е гласувало с хартия, сме виждали такива протоколи, тъй че те не са нещо ново ", акцентира Зарков, като добави, че " този недостатък е бил преодолян, само че законодателят реши да го върне ".

Според него, служебното държавно управление е направило всичко допустимо, като се имат поради провокациите с последните промени на Изборния кодекс, в това число и във връзка с видеонаблюдението Министерството на електронното ръководство е направило нужното. " Чакаме разбора на ЦИК и на Обществения съвет към ЦИК. И се надявам идващият парламент да прочете деликатно този разбор и в случай че се постановат промени, да ги направи ", сподели служебният правосъден министър. Той въпреки всичко добави, че се надява 49-ото Народно събрание да не се занимава единствено с ИК, както и че идващите парламентарни избори няма да са толкоз скоро и ще има опция да се намерения върху метода, по който се организират изборите.

" Президентът беше пределно явен, когато разгласи, че ще свика Народното събрание бързо, откакто бъдат ясни имената на народните представители и това е разумно, защото няма доста време за губене от една страна. От друга страна, когато предишния път президентът даваше време, беше обект на различен тип обвинявания ", означи Зарков и уточни, че всичко е в ръцете на политическите сили.

Според него политическите обединения или могат да проявят отговорност, или не могат. " Надявам се Народното събрание да се стабилизира и проработи, тъй като има доста значими закони, които би трябвало да бъдат признати, естествено и да бъде излъчено държавно управление ", акцентира той.

Зарков разгласи, че всички законопроекти, които не съумяха да минат в 48-ото Народно събрание, и са свързани с Плана за възобновяване и резистентност, още веднъж ще бъдат импортирани на вниманието на депутатите, в това число този, който касае механизма за следствие на основния прокурор, промяната на КПКОНПИ, закона за банкрута на физическите лица и други " Очаквам депутатите този път да одобряват закона, който касае основния прокурор ", сподели още служебният министър на правораздаването.

Зарков е безапелационен, че правосъдната промяна би могла да бъде сплотяващ фактор на едно устойчиво болшинство, само че не би могъл да каже дали тя е задоволителна, с цел да се сформира държавно управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР