Това което се знае със сигурност е, че техния календар

...
Това което се знае със сигурност е, че техния календар
Коментари Харесай

Зодиакът На Маите Е Толкова Точен, Че Плаши! Вижте Каква Е Истинската Ви Зодия И Какво Ви Чака В Живота!

Това което се знае сигурно е, че техния календар Хааб (Haab Calendar) употребява 19 астрологически знака, които отразяват другите интервали от годината. Много от знаците са основани на значими аспекти от културата им: времето, ягуарът, четирите направления и астрономията.

Значение на астрологическите знаци на маите:

Ch’en (2 януари – 21 януари) Значения: Черна стихия, Черно небе, Луна, Запад, Едно цвете Тълкуване на астрологическия знак: Родените под знака Ch’en са хора обичащи нощта. Те се усещат най-силни в часовете след залез и преди изгрев. Трябва да се заобиколят с тиха сила по това време, с цел да се развият изцяло. Родените под този знак имат натурален афинитет към лунните сили. Добре е да носят Лунен камък, с цел да усилят връзката си с лунните сили. Тяхната съществена посока е Запад, по тази причина когато медитират би трябвало да са обърнати на запад.

Yax (22 януари – 10 февруари) Значение: Венера, Зелена стихия, Юг, Две цветя Тълкуване на астрологическия знак: Родените под знака Yax се схващат добре с хората додени под същия знак. Тяхната планета е Венера, заради което са нежни и любящи по природа. Развиват своите миролюбиви качества и реализират естетика с хората към тях. Да си миротворец по душа е превъзходен подарък в тези смутни времена. Тяхната съществена посока е Юг.

Sac (11 февруари – 2 март) Значение: Бяла стихия, Три цветя, Жаба, Север Тълкуване на астрологическия знак: Родените под знака Sac харесват дневните часове. Най-доброто време за тях е рано заран. Отделят време за размисъл рано заран, тъй като това е времето в което съзнанието е най-отворено. Основната посока на родените под този знак е Север. Жабата е животното, което им дава мощ. Смисълът на жабата е нейната адаптивност и елементарно приспособяване към смяната. Жабите могат да вършат бързи и лесни подскоци от един стадий на съзнанието към различен. Те посрещат доста елементарно измененията настъпващи в живота им. Всъщност смяната е тяхната мощ.

Keh (3 март – 22 март) Значение: Червена стихия, Дървета, Елен, Изток Тълкуване на астрологическия знак: Родените под знака Keh обичат природата и естествения баланс. Те могат да оказват помощ да се възвърне естествения баланс на Земята, като дават персонален образец. Притежават силата на огъня и аленото е доста мощен цвят за тях. Ако прегърнат тази мощна мощ те ще дадат път на огнената си природа. Медитирайки измежду природата ще развият своите естествени сили. Тяхната основна посока е Изток, а животното с което се оприличават е Елен.

Mak (23 март – 11 април) Значение: Затворен, Прикрит, Бога на номер 3 Тълкуване на астрологическия знак: Този астрологически знак е най-слабо разяснен. Поради това хората родени под този знак също остават мистерия. Справят се най-добре, когато не се разкриват изцяло пред другите. Думите, които ги разказват, също се асоциират с нещо прикрито. Могат да разкрият доста житейски секрети, в случай че прекарват повече време, надалеч от другите. Тяхното число е 3, кото се асоциира с божественост, баланс и комплектност.

K’ank’in (12 април – 1 май) Значение: Земя, Куче, Жълто, Подземен свят, Жълто Слънце Тълкуване на астрологическия знак: Родените под знака K’ank’in са хората на земята и слънцето. Имат афинитет както към планетата под краката им, по този начин и към мощните сили на слънцето. Ако медитират на слънчева светлина ще натрупат повече мъдрост. Добре е също да медитират в пещера или най-малко да посетят пещера, с цел да се насладят на спокойствието в утробата на майката Земя. Животното с което се асоциират е кучето и по особено жълтото куче. Кучетата са известни най-много със своята преданост, само че имат и невероятна вътрешна отбрана.

Muwan (2 май – 21 май) Значение: Бухал, Птица вопъл, Бога на облаците и дъжда, Огън Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак имат афинитет към огъня и водата. Зареждат се с доста сила, изключително по време на гръмотевични стихии, когато огъня и водата се съчетават. Техният скотски тотем е Бухала, прочут измежду Маите с наименованието Птица вопъл. Бухала има доста мощно зрение и може да види истината, прикрита от многото неистини.

Pax (22 май – 12 юни) Значение: Сеитба, Пума, Барабан, Стрела, Пара Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак се асоциират с ягуара. Ягуарите са заемали значимо място в културата на Маите. Те въплъщават водачеството. Тяхната мощ е в това да водят останалите хора. Те са праволинейни като стрелата, постоянни и мощни като барабана. Основният им детайл е парата, която въплъщава земя, огън и вода. Комбинирайки тези три детайла в живота си ще реализиран огромен триумф.

Kayab (11 юни – 30 юни) Значение: Костенурка, Луна, Богиня, Един Бог Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак имат натурален афинитет към Луната и духовните старания. Те търсят по-дълбок смисъл в ежедневните събития. Животното с което се асоциират е костенурката. Костенурките са преносители на античната мъдрост.

Kumk’u (1 юли – 20 юли) Значение: Зърно, Крокодил, Бога на дъжда и растенията, Тъмнина, Двама господари Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак имат дуалистичен темперамент. Те виждат ясно „ двете страни на монетата ” и черпят мъдрост от това. Асоциират се с крокодила, който оцелява с помощта на своето самообладание. Крокодилите са едни от влечугите оживели след Мезозойския интервал, когато множеството влечуги и динозаври са изчезнали. Тези хора мъчно одобряват измененията, макар че те се случват на всички места към тях, без да ги засягат.

Wayeb (21 юли – 25 юли) Значение: Петте нещастни дни, Богът на Земята, Липсващите дни, Спектър Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак са един тип изключение от астрологическите знаци на Маите. Периодът на този знак е единствено 5 дни, за разлика от 20-те дни, които имат всички останали знаци. През тези 5 дни Маите знаели, че естествения баланс в природата е обиден. Въпреки това родените под този знак не се асоциират с липса на шанс. Вярва се, че те имат мощна връзка с други светове, разнообразни от физическия свят в който живеем. Имат по-развити екстра сензорни усещания.

Pop (26 юли – 14 август) Значение: Ягуар, Лидер, Вожд, Мека Земя Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак са естествени водачи. Ягуарът и Вождът са ярки знаци на властта в античната просвета на Маите. Тези хора дават посока и визия на близките, като в същото време остават чувствителни към личните си потребности. Те постоянно са в челните редици и повеждат останалите.

Wo (15 август – 3 септември) Значение: Черно небе, Черен ягуар, Черна стихия, Жаба Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак имат доста общи черти с Che’n и Sak. Връзката им с Che’n е това, че черпят най-вече мъдрост, когато на открито е мрачно, а със Sak е животното, което ги въплъщава – жабата. Жабата елементарно минава от едно равнище на схващане към друго. Тези хора са мистични и търсят на всички места скритата мъдрост.

Sip (4 септември – 23 септември) Значение: Червено небе, Червен съюз, Червена стихия, Елен Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак имат мощна връзка с огъня и въздуха. Животното с което се асоциират е елена. Еленът е знак на елегантност и дълбока връзка с гората. Тези хора би трябвало да развият силите свързани с достойнство и берекет, с цел да имат повече триумф в живота. Техния главен цвят е аленото.

Sotz (24 септември – 13 октомври) Значение: Прилеп, Риба, Началото на зимата, Два мъха Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак се свързват по едно и също време с прилепа и рибата. Едното животно се движи свободно във въздуха, а другото във водата. Поради това техните детайли са въздух и вода. Прилепът се асоциира с Майката Земя. Той всеки ден се връща в утробата на Земята (пещерата), с цел да си почине. Прилепите са доста чувствителни същества и силите, които се свързват с тях са вътрешен глас, сензитивност и способността да се вижда оттатък илюзията. Рибата въплъщава подсъзнанието и дълбочината. Хората родени под този знак имат по-силна вътрешен глас от останалите.

Sec (14 октомври – 2 ноември) Значение: Земя и Небе Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак са надълбоко свързани с два детайла – Земя и Небе (вятър, въздух). Тези хора за запленени от небето и се интересуват от всичко, което се намира там горе. Въздухът е детайла на психологичните сили, а Земята е детайла на практичността. Комбинацията сред тях дава опция да се открива най-ефективното решение за всяка една обстановка.

Xul (3 ноември – 22 ноември) Значения: Куче със слънчева опашка, Бог на кучетата, Дни на птиците Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак са тясно свързани с кучето. Кучето е доста значимо животно в културата на Маите. Смята се, че то оказва помощ на хората да преминат в идващия си живот, откакто приключат с този. В резултат на това хората родени под този знак са лоялни, мощни и всеотдайни. Имат мощна връзка с отвъдния свят и могат да оказват помощ на близките да се освободят от страха от гибелта.

Yaxk’in (23 ноември – 12 декември) Значение: Ново Слънце, Богът Слънце, Червени облаци, Зелено Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак имат връзка с Бога на Слънцето „ Ah Kin ”. Той обезпечава отбрана против заболяванията, сушата и тъмнината, написа настоящо.ком. Характерно за тези хора е, че са естествени лечители, без значение дали става въпрос за действително лекуване или просто за успокояващи думи. Имат един главен минус и това е нерешителността. „ Ah Kin ” е бил прочут с това, че носи подозрения и колебливост. Затова би трябвало да се научат да бъдат малко по-упорити.

Mol (13 декември – 1 януари) Значение: Вода, Събиране на облаци, Свързване, Ягуар Тълкуване на астрологическия знак: Родените под този знак са надълбоко свързани с детайла вода. Смята се, че те провокират дъждовете. Поради това черпят огромна мощ от водата и дъждовете. Животното с което се асоциират е ягуара, който съгласно традициите на Маите въплъщава тайнствеността на шаманите и силата на водачите. Често тези хора се трансформират в духовни водачи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР