Това, което се случва в парламента, не е интерес към

...
Това, което се случва в парламента, не е интерес към
Коментари Харесай

Сачева: Искат да унизят Борисов в парламента

Това, което се случва в Народното събрание, не е интерес към чуването на Бойко Борисов по Плана за възобновяване. Целта е да бъде унизен Борисов, както и други членове на кабинета му. Това мнение изрази общественият министър в оставка Деница Сачева в изявление за бТВ.  Според нея Борисов не е бил съответно свикан в Народното събрание.  Не мисля, че активността му е непрозрачна, а това че някой желае друга форма на контакт, е негово виждане ", сподели тя.

" Какви тъкмо сме ние в кабинета? Ние сме министри в оставка и откакто оставките са гласувани, може да се смята, че сме елементарни жители ", добави Сачева.   Според нея приемането на оставката на кабинета е било преждевременно. Конституционалистите Пламен Киров и Екатерина Михайлова обаче бяха безапелационни в неделя, че без значение от признатата оставка на Министерски съвет, министрите са длъжни по конституция за извършват отговорностите си до избор на ново държавно управление.

Припомняме, че в неделя Борисов съобщи на брифинг, че има намерение в сряда да отиде в Народното събрание и да дава отговор на депутатските въпроси, както бе длъжен с решение на Народно събрание.

" Има време до сряда, Борисов ще реши дали ще взе участие ”, сподели все пак Сачева. И добави: „ Няма настройка за последователност. Виждаме съпротива напук ”.

Сачева удостовери, че кандидат-премиерът на ГЕРБ е Даниел Митов, само че отхвърли да заяви имена на проектоминистри. Съставът на кабинета бил съвсем подготвен и ГЕРБ ще го разгласи във вторник, когато след днешните съвещания се чака президентът Радев да връчи първия мандат за държавно управление на най-голямата група в Народно събрание – ГЕРБ. За себе си Сачева сподели, че избира да работи в Народното събрание. Тя загатна, че проф. Костадин Ангелов още веднъж ще бъде препоръчан за здравен министър, само че щяло да има и доста нови лица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР