Това, което се случва с ваксините срещу COVID-19, е революционно.

...
Това, което се случва с ваксините срещу COVID-19, е революционно.
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Ваксините срещу COVID-19 са нещо като революция


Това, което се случва с имунизациите против COVID-19, е революционно. Свидетели сме по какъв начин безусловно за по-малко от година, нещо, което първоначално не смятахме, че е допустимо да стане, т.е. да има ваксини, в края на тази година ще го има и те ще стартират да се слагат при започване на идната. Коментарът направи пред Нова тв шефът на „ Пирогов” проф. Асен Балтов.

Той бе катеторичен, че с цел да се случи имунизацията у нас, е нужна доста добра логистика. Защото имунизациите са три типа. Първи ще дойдат така наречен РНК ваксини, по-късно са векторните, а третият вид са така наречен атенюирани ваксини.

Надяваме се първите ваксини да дойдат в края на годината. Балтов подсети, че се чака решението на Европейската организация по медикаментите. Тя прави доста сериозен сериозен преглед на събраната информация. И незабавно, откакто оттова кажат „ да “, ще има подготвеност тези ваксини да се разпространят по едно и също време във всички страни. В „ Пирогов “ също имат подготвеност и опция да съхраняват и слагат имунизациите.

Първата ваксина, тази на „ Модерна “, е новаторска. Тя ще е подобаваща за всички, само че първо най-важно ще бъде да се имунизират хората на първа линия. Мисля, че ще е извънредно подобаваща за тях, разяснява още Балтов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР