Това, което се случва с одобрението на регулатора на предложената

...
Това, което се случва с одобрението на регулатора на предложената
Коментари Харесай

Радостин Василев, ИТН: Поскъпването на газа ще доведе до увеличаването на цените на основни продукти на пазара

Това, което се случва с утвърждението на регулатора на препоръчаната от " Булгаргаз " цена, е неизбежно. Това е в действителност шоково повишаване на цената на газа от 1 октомври.

Така Радостин Василев от " ИТН " разяснява увеличението на цената на газа в предаването " Още от деня ".

" Основният проблем е, че това ще докара до увеличение на цените на съществени артикули на пазара и най-вероятно ще се случи по този начин, че ще би трябвало да се взимат ограничения от страната. Не съм сигурен, че сега се разполага с принадлежности, които да го създадат, тъй като това е свободен пазар, пазарът се контролира от разнообразни търговски и нетърговски механизми, и тъй като България е подвластна от един снабдител ", разяснява Радостин Василев.

Василев сподели още, че от " ИТН " са предложили няколко ограничения.

" Трябва да се помогне на бизнеса, като цената на свободната борса да бъде понижена. Тези ограничения са изцяло съответстващи ", счита Василев.

Относно президентските избори и кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, Василев удостовери, че " ИТН " поддържа Румен Радев. Той счита, че Радев е сериозен съперник, тъй като има уважението на средите. Според него проф. Герджиков е човек, с който президентът ще направи сериозна борба и състезание.

" Не смятам, че ГЕРБ имаха опция да кандидатират директно претендент, който да устои или да не бъде победен от президента Радев. Ние поддържаме президента Радев. Не бих споделил, че военачалник Радев е подготвен на война, той е подготвен на война най-вероятно против мафията, която беше окупирала страната. Той е единственият президент досега, който е обединил оптимално необятен кръг от хора ", счита Василев.

Според него президентът Радев ще победи на президентските избори.

По тематиката с плагиатството и Петър Илиев, Радостин Василев разяснява:

" Не съм сюрпризиран, че за следващ път е наранена тематиката Петър Илиев. Изключително огромен експерт, с извънредно сполучлива адвокатска процедура. Той беше подложен на невиждана офанзива. Ако той е плагиатствал, би трябвало да си понесе отговорността. Темата Петър Илиев е мощно търсена от хора, които желаят да обиден " ИТН " и персонално Слави Трифонов, а не толкоз Петър Илиев ".

Относно прогнозните резултати на социологическите организации, Василев отдава първото място на ГЕРБ на построени дълготрайни зависимости, не на същинска електорална поддръжка. Той счита, че огромна част от хората, които отиват да гласоподават за ГЕРБ, са в " жестока взаимозависимост ".

" Медийният удар, който понесохме от така наречен ни сътрудници в последното Народно заседание, нанесе вреди дотам, че ние сега обясняваме на хората за какво не сме отговорни. Имаме отговорност по тази причина, че в двата последни Народното събрание и двата признати закона са главно дело на " ИТН ", съобщи Василев.

Той не приема изказванията, че Има Такъв Народ са повода да няма държавно управление. Да реализира баланс в политиката е политическата фантазия на Има Такъв Народ за идващите избори. Той счита, че би трябвало да се реализира нещо, което да може да конструира един работещ парламент и държавно управление.

По проблема Татяна Дончева, той разяснява, че не съжалява, тъй като е споделил истината. " Надявам се такива хора като госпожа Дончева да не участват в политическия живот. Нямам негативни усеща към нея ", съобщи Василев.

" В последния парламент всички бяха съпротива на всички. Готови сме на съществени диалози, на взаимни отстъпки с политики, които да създадат по този начин, че да може да има държавно управление. Сега е шансът на дипломатите да излязат на сцената и да решат въпроса с бъдещето на България ", съобщи представителят на " ИТН ".

Относно изборите за президент на БФС, Василев сподели, че декларира поддръжката си за Димитър Бербатов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР