Това, което се случва през последните два месеца и половина,

...
Това, което се случва през последните два месеца и половина,
Коментари Харесай

Експерт: Тракия е изключително опасна магистрала

Това, което се случва през последните два месеца и половина, е пандемия от тежки пътнотранспортни катастрофи. От началото на май има 125 починали по пътищата, което е с 40 души повече по отношение на същия интервал от предходната година.

Това съобщи в студиото на „ Тази събота и неделя “ на БТВ специалистът Богдан Милчев, шеф на Института за пътна сигурност и някогашен шеф на КАТ-София.

„ Автомагистрала „ Тракия “ е една извънредно рискова автомагистрала и това се дължи, като се изключи че е остаряла и още на планово равнище има много позволени неточности, само че и на това, че България продължава да бъде единствената страна в Европейски Съюз, в която оптимално позволената скорост по автомагистралите е 140 км/ч. По нашите автомагистрали всеобщо се кара със 180 км/ч и все пак пътната полиция не управлява придвижването “, добави той.

Според Милчев различен сериозен проблем на Автомагистрала „ Тракия “ е поддръжката ѝ.  

Анализ на Института за пътна сигурност демонстрира, че политическата неустойчивост също е един от факторите, тъй като „ държавните специалисти абдикират да работят в политическа неустойчивост, те се снишават и изчакват да се преориентират “.

Експертът разяснява и тежката злополука с малолетни край Сатовча. Автомобилът е каран от 17-годишно момиче с шофьорска брошура, издадена в Съединени американски щати.

„ Законът споделя две неща: първо, в него е посочено на каква възраст каква категория автомобил можеш да управляваш. В случая подобен автомобил може да се ръководи след 18-годишна възраст. Следващото нещо, което е посочено е, че български жители могат да ръководят с задгранично удостоверение, отвън Европейски Съюз, до три месеца от влизането в страната “, изясни Милчев.

Той добави, че в тази обстановка лидерът няма 18 година и не може да ръководи автомобил от тази категория.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР