Това, което се случи в Саудитска Арабия с нападението над

...
Това, което се случи в Саудитска Арабия с нападението над
Коментари Харесай

Андрей Делчев: Това, което се случва със саудитския петрол има отражение и у нас

Това, което се случи в Саудитска Арабия с нападението над рафинерията там е доста съществено. Война за петрола се е случвала, и да пази Господ, да се случи отново. Не е добре да дрънкат оръжия, тъй като Иран управлява Ормузски проток и в случай че той бъде затворен - тогава светът ще има доста огромен проблем с петрола. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Андрей Делчев, изп. шеф на Българска петролна и газова асоциация.

По думите му Саудитска Арабия, Съединени американски щати и Русия са в топ три на страните по търговия с петрол.

Попитан дали ще нарастне бензина у нас, той съобщи, че България е дребен пазар и той се предопределя от цените на петрола в Европейски Съюз. Ако цените се нормализиран на 60-70$ за барел, то тогава ще има и леко отражение на цените на горивото у нас. Това, което се случва със саудитския нефт има отражение и у нас, нищо че не внасяме нефт от там, счита още Делчев.

Според него цената на петролните артикули е пазарна. Колко ще се продава едно гориво зависи от това, което се случва на пазарите извън, вметна още той.

Попитан дали ще забележим на хартия предлагането на Министерство на финансите на касовата записка да е отразено кой какъв брой заплаща, Делчев съобщи, че не поддържа това предложение и това спомага да се вършат картели сред обособените играчи на пазара. Тази свръх бистрота не е потребна, безапелационен е още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР