Това, което прави впечатление в нашата страна е, че в

...
Това, което прави впечатление в нашата страна е, че в
Коментари Харесай

Безлов каза кои у нас се заразяват най-много

Това, което прави усещане в нашата страна е, че сега свръхпредставени измежду инфектираните с ковид са хората сред 60 и 70 и сред 50 и 60 години. Хубавото е, че най-възрастната група не е към този момент по този начин наранена от ковид, заяви пред Българска национална телевизия специалистът от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов.

Според него основни в идващите две седмици ще бъдат учебните заведения.

При децата и младежите до 20 години там дали ще има скок е огромният въпрос. " Интересна тематика е и какво ще се случи с възрастните учители. У нас има доста възрастни учители, те са фактически рискова група. Това ще бъде доста сериозно за нашата просветителна система, тъй като имаме доста по-възрастни учители от междинното в европейските страни ", разяснява Безлов.

При смъртността се следи спад в последните две седмици. " Има едно закъснение във времето на тази смъртност, тя следва към 20-30 дни по отношение на пика на новите диагностицирани ", добави специалиста.

По области - Смолян е първата област на най-вече диагностицирани на 100 000, следват Благоевград, Кюстендил, Добрич, София.

Безлов сподели още, че към милион и половина от хората не имат вяра в съществуването на вируса.

" Ние имаме много данни, само че те не са обществени. Няма спор върху тях. Говорим за смъртността по области, приказваме за тестванията по области. И една друга информация, която би била потребна за хората - да има данни на ниво на общини, да вземем за пример в тази ситуация с Благоевград, хората да знаят, че казусът идва от Гоце Делчев ", разяснява Безлов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР