Това, което прави , е нов подход. Акад. Денков събра

...
Това, което прави , е нов подход. Акад. Денков събра
Коментари Харесай

Ивайло Шотев : Търсим подкрепа за нещата, които са важни за цялото общество


" Това, което прави " ", е нов метод. Акад. Денков събра специалистите освен на " ", само че и на Демократична България, в полемиките се включиха също Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Ние се опитваме да намерим какво общо надпартийно ни сплотява и разговорът да започва изначало. Пътят на разговора е методът, с който можем да стигнем до извънредно решение или посока образуване на кабинет ", заяви Ивайло Шотев от " " в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му " " е направила много взаимни отстъпки, с цел да стигне до целите, които стоят за България. В декларацията те търсят поддръжка за нещата, които са значими за цялото ни общество. За партията е много необичайно какво не може да се поддържа в декларацията.

" Не е безусловно неприятно да представим пред българското общество тематики, които ни сплотяват. Нека да ги извадим на масата. Ако тази декларация не получи поддръжка и тези тематики не бъдат припознати от народните представители, вървешком вероятно към нови избори, след несигурно време отново същите тематики ще бъдат на масата. Затова е значимо да ги дефинираме, да сложим периоди и да се обърнем към другите партии ", означи Шотев пред Bulgaria ON AIR.

Според него шансът за личен кабинет на " " е доста невисок, само че тя би трябвало да направи всичко допустимо в даденото им време. От партията смятат, че не е нужно да се вкарва личен състав на кабинета. Той посочи, че в случай че не получат поддръжка в петък, ще върнат мандата другата седмица.

" Не е ясно по кое време ще бъде връчен третият мандат. Това, което е значимо в този момент, е да поставим оптимални старания да осъществяваме нашия мандат. Ако не можем да създадем това нещо, най-малко да го има обединяването. Дали ние сме хората, не е това най-важното. Не сме мислили в посока третия мандат ", подчерта Ивайло Шотев.

Той счита, че всички сега са се свили в тесните ядра и това не е държавническо държание. От " " смятат, че би трябвало депутатите да се върнат на масата и да стартират да си приказват за значимите неща, които вълнуват хората, с цел да намерят решение на проблемите им, а не да се изпада в окопни войни и чертаене на червени линии.

" За нас акад. Денков е прелестен претендент - човек с безспорен престиж и опит. Той съумя да събере 6 партии в една стая. Това, което ще се гласоподава в петък, са целите за България. Ако няма поддръжка за тези неща, това още веднъж ще бъде на дневен ред, защото решенията не са били открити, а те няма по какъв начин да бъдат от служебния кабинет ", изтъкна Ивайло Шотев.

Той посочи, че партията е в позиция на надзор над събитията и води дискусията, а за членовете ѝ е значимо да остане нещо след тях. Той уточни, че това Народно събрание е почнало неверно, защото един от първите закони, който е бил показан пред народните представители, е бил Изборният кодекс и това е ясна поръчка, че парламентарни болшинства са си създали застраховка посредством премахването на машините.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР