Това, което на Азербайджан не му стига, ще го купи

...
Това, което на Азербайджан не му стига, ще го купи
Коментари Харесай

Как Азербайджан удря Русия. Разкритие на експерт

Това, което на Азербайджан не му стига, ще го купи от Русия и отново да го вкара в Европа, разяснява енергийният специалист Красимир Манов. 

Няма да ни е студено. Европейски Съюз е всесилен. Въпросът с нефта е решен, въпросът с въглищата е решен. Има проблеми с природния газ, само че и той ще е решен ", разяснява той пред Нова нюз.

" Ще е мъчно да се желаят нови количества газ от Азербайджан, тъй като Азербайджан създават към 31 милиарда, а продават 34. Това, което на Азербайджан не му стига, може да го купи от Русия и отново да го вкара в Европа. ", добави Манов.

На въпрос дали сме енергийно самостоятелни от Русия, в случай че газът, който идва в България " по друга линия " отново е съветски, той отговори с формулировка: " Енергийна самостоятелност значи цялостна либерализация на пазара и диверсификация. Това значи да имаш избор от няколко контрагенти да можеш да го получиш. Тогава цените падат надолу ”.

По думите на специалиста и сега има хора и компании, които могат да вкарат газ от Турция на половин цена спрямо тази на Гапром. " Защо не се прави? Разковничето се споделя Александър Николов. Министърът на енергетиката е значимият човек, който дефинира каква е политиката ", уточни Манов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР