“Това, което министърът на финансите Росица Велкова направи, е да

...
“Това, което министърът на финансите Росица Велкова направи, е да
Коментари Харесай

Донев оправда Велкова за апокалипсиса с държавния фалит и леко се противопостави на Радев

“Това, което министърът на финансите Росица Велкова направи, е да предизвести, че има опасности пред бюджета и финансовата непоклатимост на страната. Рисковете пред бюджета би трябвало да бъдат посочени в отчетите. Намирахме се в предизборна акция, когато излезе отчетът. Политическите партии са и виновници за положението на страната, тъй като през предходната година одобриха небалансирани решения за фискалната политика – повече разноски от приходите “, разяснява Донев.

 

Той изрично съобщи - страната не банкрутира, а служебното държавно управление се оправя добре с ръководството на финансите. 

 

“Рисковете пред бюджета би трябвало да бъдат посочени в отчетите. Намирахме се в предизборна акция, когато излезе отчетът. Политическите партии са и виновници за положението на страната, тъй като през предходната година одобриха небалансирани решения за фискалната политика – повече разноски от приходите “, разяснява Донев.

 

Служебният министър председател не сподели ще подвига ли налозите, само че съобщи, че служебното държавно управление ще предложи нарастване на пенсиите с 12%.

 

“Ще бъде заложено нарастване на заплатите на всички администрации, които не получиха нарастване през 2022 година. Предвиждаме нарастване на пенсиите с 12%, растеж на учителските заплати. Това е нещото, с което не отстъпваме във връзка с политиката по приходите “, акцентира той.

 

Донев добави, че служебният кабинет ще внесе проектобюджет за 2023 година, който да бъде гласуван в пленарна зала. 

 

Служебният министър председател леко се опълчи на реториката, идваща от президента Румен Радев във връзка с оръжейната помощ за Украйна.

 

“България изпраща филантропична помощ. Военнотехническата помощ е според решението на Народното събрание от ноември 2022 година Ние като държавно управление съблюдаваме решението на Народното събрание. Не мога да кажа конкретика, тъй като са засекретени. Първите три продукта по нужда, които Украйна е поискала, са предоставени, само че нищо повече от това, което Народно събрание е гласувало “, изясни Донев и добави, че към момента не е ремонтирана украинска техника в България.

 

Служебният министър председател отхвърли страната ни да ремонтира хеликоптери Ми и прикани военният спор да се реши “по кротичък път ”.

 

А другояче - съгласно Донев изборите са завършили “без основни нарушавания ”. Партиите са в безмълвие, тъй като съгласно него са били сюрпризирани от резултатите. 

 

“Това е резултат от акцията, която водеха, обещанията към гласоподавателите, политиките, които представяха за бъдещото развиване на страната. Това, което гласоподавателите демонстрираха с този парламент, е политиците да вървят към обединяване и търсене на линии, които да ги обединят. Политиците би трябвало да търсят единството, целите и проблемите, които би трябвало да решат, с цел да имаме стабилно развиване напред в годините “, акцентира той.

 

“Служебната власт се оправи с организацията на изборите, както го направи през октомври 2022 година, макар че бяха направени проблеми в законодателството – видеонаблюдението и усложняването на процеса с въвеждането на хартиената бюлетина. Служебният кабинет се оправи с провокациите “, безапелационен бе Донев.

 

Предстои да бъде изработен разбор за какво повече машини са дали недостатъци и дали казусът е в другата хартия, каквито изказвания се появиха. Хартиената бюлетина пък, съгласно Донев, е повишила сигналите за платен избор.

 

“Образувани са над 145 досъдебни производства. За тези избори Министерството на вътрешните работи в съдействие с прокуратурата пресякоха огромна част от опитите за платен избор “, посочи служебният министър-председател.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР