Това, което чух е, че той е бил единствената възможност,

...
Това, което чух е, че той е бил единствената възможност,
Коментари Харесай

Тома Биков: Не се бъркаме в служебни правителства, следващото редовно ще доминирано от ГЕРБ

" Това, което чух е, че той е бил единствената опция ", уточни Биков. На въпрос от публицисти по какъв начин ще разяснява изразеното мнение от представители на " Продължаваме промяната - Демократична България ", че е допустимо " ГЕРБ и президентът да са се наговори " за това кой да бъде номиниран, Биков отговори: " Текстовете, които бяха признати като смяна в Конституцията, бяха предложение на ПП-ДБ. Както се чу и президентът има една единствена опция и той я употребява ".

Попитан за коментар по отношение на изказване на ПП-ДБ, че бъдещото служебно държавно управление е допустимо да бъде доминирано от ГЕРБ, националният представител съобщи:

" Следващото постоянно държавно управление ще бъде доминирано от ГЕРБ. За служебното държавно управление господин Главчев ще избере, както и самият той даде поръчка, непартийни фигури в същинския смисъл на думата, а не непартийни като Асен Василев ".

" Не мисля, че ще му предлагаме, тъй като ние влизаме в предизборна акция и по-скоро ще търсим специалисти за претенденти за народни представители ", отговори той на въпроса дали от групировката ще оферират специалисти.

" Доколкото виждам, и това е вярно, поръчката му е да сътвори едно служебно държавно управление, което да си извърши функционалностите и да се употребява с някакво базово доверие ", разяснява още Биков.

" Минали сме през доста служебни държавни управления, с доста неприемливи фигури вътре. Нашите изборни резултатите не зависят от служебното държавно управление и се надявам сътрудниците да са го разбрали ", сподели още той.

Тома Биков разяснява тематиката преди днешния ексклузивен конгрес на политическа партия " Движение Гергьовден ", на който участва дружно с ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Самият Христов разяснява пред публицисти, че Димитър Главчев, който познава, е един извънредно виновен и кардинален човек. " Надявам се да свърши съзнателно отговорностите, които поема и да организира едни почтени избори, които са в интерес на всички политически обединения ", добави водачът на Съюз на демократичните сили. 

" Доколкото разбрах от президента, той е единственият, който е приел тази тежка задача. Второ - право на президента е да избере всред десетте посочени лица, които биха могли да заемат тази позиция, кой ще бъде определеният ", сподели още Румен Христов.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР