Това, което Асен Василев ни представи е един реалистичен бюджет,

...
Това, което Асен Василев ни представи е един реалистичен бюджет,
Коментари Харесай

Експерти: Бюджетът, представен от Асен Василев е реалистичен

Това, което Асен Василев ни показа е един реален бюджет, изключително на фона на оставеното от служебното държавно управление. Това сподели в ефира „ Добро утро, Европа “ икономистът доктор. Юлиян Войнов.

По думите му приходната част на бюджета е напрегната, само че при разноските също има избрани буфери.

Според основния специалист във фискалния запас на България и учител във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси д-р Джеймс  Йоловски, бюджетът е даже оптимистичен, като плануваното е на ръба, а в случай че някоя от прогнозите не се случи, цялостната картина ще се промени. Дефицита преглеждаме като съществена цел с оглед еврозоната. По думите му обаче се залагат и средства по Плана за възобновяване, за които има риск, тъй като се води развой на предоговаряне.
Друг образец е икономическото развиване, като се следи спад в Европа, което може да се отрази при нас и растежът няма да е толкоз добър, какъв брой се чака.
д-р Джеймс  Йоловски

По отношение на данъчните доходи това, което се вижда в бюджета не буди терзания, допустимо е да се реализиран тези приоходи и по-добра събираемост, само че не можем да пренебрегнем и казуса с дивидентите, които се чакат от Българския енергиен холдинг, регистрира доктор. Юлиян Войнов. Има възможност тези средства да не постъпят в бюджета, което може да напрегне приходната част, само че има и разноски, които няма да се осъществят.

Има буфери в бюджета, значимо е да се организират верните политики и да се извършват условията за втория транш към края на годината, което вероятно ще балансира нещата, уточни той.

Малкият бизнес ще бъде усложнен с информацията, която се изисква от тях, да вземем за пример с концепцията за касовите наличия, което не е мъчно, само че ще докара до отпор, сподели Войнов.

Според него концепцията колите да не могат да минават механически обзор, в случай че притежателя не е платил санкциите си е пресилена, тъй като това не е задачата на техническия обзор.

Д-р Джеймс  Йоловски посочи, че преодоляването на инфлацията, която още е по-висока от междинната за Европа, остава измежду главните ни провокации по пътя за еврозоната. Трябва и да приемем целият пакет от ограничения в нормативната уредба, които да дават отговор на условията.

Сега значимото е да насочим напъните си към влизането в еврозовната, а не въвеждане на еврото като паралелна единица, акцентираха специалистите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР