Това каза в предаването Позиция на радио Варна председателят на

...
Това каза в предаването Позиция на радио Варна председателят на
Коментари Харесай

Адвокат Балачев: Нека активисти на ДБ с имоти в Морската градина ги дарят за зелени площи


Това сподели в предаването " Позиция " на радио Варна ръководителят на групата на ГЕРБ в локалния парламент Бранимир Балачев. Предложението е в отговор на настояването на общински съветници от Демократична България Община Варна да изкупи както държавни, по този начин и частните незастроени парцели в Приморски парк.

Повече от 100 години Морската градина е емблемата на Варна и  трябваше ли  с лека ръка да се допусне реставрация от ръководещите в интервала от 1993 до 2003 година, когато се  вкараха във притежание притежатели в зелените площи, сподели Бранимир Балачев. Някои от парцелите бяха препродадени на " солени " цени и по-късно  застроени с хотели, заведения за хранене, покои и какво ли не, добави той.

Балачев напомни, че измежду притежателите са и доста деятели на Демократична България. Общинските съветници от партията желаят изкупуване на частните парцели в този момент, тъй като към този момент не могат да се застрояват, станаха неатрактивни, уточни повода Балачев, като напомни, че от Община Варна от 2014 година насам не се издават строителни разрешителни в Приморски парк и такава ще бъде твърдата позиция на това ръководство.  

Как да се обезщетят притежателите на тези парцели с парите от налозите на варненци ли при изискване, че цената на кв.м земя в Морска градина не пада под 500-1000 евро и  трябват стотици милиони лв.. Нека да кажат от Демократична България кои обществени планове да пренебрегнем - топъл обяд, детски градини, за да  похарчим 50 млн. лв. за 5 парцела в Морската градина, попита Балачев, който е ръководител на ПК " Финанси и бюджет ". Той прочете подписаната от 18 съветници на ГЕРБ позиция против спекулациите на Демократична България за Морската градина.

От групата на ГЕРБ  ще бъде импортирано искане до общината и до всички държавни институции за цялостен разбор на техническите проблеми, свързани с авариралия водопровод във Варненското езеро преди седмица, с цел да бъдат осведомени освен общинските съветници, само че и всички варненци.

Припомняме и:

Групата на ГЕРБ в Общински съвет на Варна се опълчва изрично на популисткото, надменно и предизборно говорене на така наречен " десни " по тематиката за Морската градина, тъй като помним делата на същите хора в годините обратно! Затова за следващ път питаме представителите на " Демократична България ": 

На коя Ваша позиция, дами и господа, би трябвало да  имат вяра варненци?! Когато сте прибирали земята на реститутите или когато през днешния ден желаете общината да заплати милиони лв. от налозите на жителите за откупуване на избрани частни имоти в Морската градина? 

Защо не прилагате мярката с идентичен критерий за всички притежатели на парцели? Защо не посягате на парцелите на Ваши деятели, върху които имат издигнати покои в Морската градина?

Нека напомним, че в Морската градина на Варна има частни парцели поради реставрация, за която директна заслуга имат същите хора, които през днешния ден упорстват за назад придобиване и национализация. Това е партията ДСБ, член на “Демократична България " (ДБ). 

Нека напомним, че през 2014 година водачът на ДСБ Радан Кънев и съпартийците му Васко Василев и Чавдар Трифонов скочиха като матросовци против възбраната за коли в Морската градина. Тогава те защитаваха гневно тезата, че не може да се лимитира достъпът на живущите и че с най-малка тежест е  публичният интерес, когато става въпрос за частна благосъстоятелност.  Същите желаеха смяна в Общ устройствен план, съгласно която " Салтанат “ и всички територии след Шокъровия канал би трябвало да бъдат извадени от Приморския парк. 

Групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Варна стои изрично зад поредната политика на Община Варна във връзка с Морската градина - както във връзка с ограничение на достъпа на коли в парка, по този начин и за запазване на зелените площи. Така че не прехвърляйте  други да решат  проблемите от " болната ви глава “,  с цел да угодите на зелени и червени, с които смятате да се коалирате.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР