Това каза в предаването Денят на живо по NOVA NEWS

...
Това каза в предаването Денят на живо по NOVA NEWS
Коментари Харесай

Политолог: Шансовете за предсрочни избори се увеличиха неимоверно много

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS политологът доцент Петър Чолаков, който разяснява свадите сред ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" Не разбирам за какво ПП-ДБ би трябвало да се извиняват на Мария Габриел. Те си пазят своята теза, а тя е, че Борисов е употребявал Мария Габриел да отиде и да върне един мандат с имена на хора, които даже не са потърсени и не са дали единодушие да вземат участие в този кабинет.

Двете страни би трябвало да седнат на масата и да приказват, а не да не престават с детското си държание и профанизиран език. Не би трябвало да забравяме и ролята на Движение за права и свободи. ПП-ДБ сами влязоха в тази структура с Движение за права и свободи, а в този момент декларират, че Движение за права и свободи е врагът. Кой ви накара да влизате в тази структура, се питат гласоподавателите обаче. Ако двете страни не се схванат, отиваме на избори 2 в 1. Този вид става все по-възможен в последните 24 часа ", повтори политологът доцент Чолаков.

" При едни избори ГЕРБ може би няма да изгубят чак толкоз доста. Факт е, че при ПП-ДБ ще има отлив спрямо последните парламентарни избори. Сега всички ще си кажат, че Борисов е изиграл ПП-ДБ. Все отново има и другата опция - хора, които са се отдръпнали от ПП-ДБ, да се възмутят от държанието на Борисов и ГЕРБ и още веднъж да гласоподават за ПП-ДБ.

Аз още преди година споделих, че е доста мъчно за ПП-ДБ да потеглят на общо ръководство с ГЕРБ, откакто им нямат никакво доверие. Тогава мантрата беше - братя, давайте да се сплотяваме, с цел да не пристигна президента. Сега отново може да се отиде на предварителни избори ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР