Това каза в интервю пред БНТ заместник-министърът на образованието и

...
Това каза в интервю пред БНТ заместник-министърът на образованието и
Коментари Харесай

​НПО-тата ще влизат свободно в училищата

Това сподели в изявление пред Българска национална телевизия заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката: Аз, несъмнено, тук желая най-отговорно да кажа, че възбрана в никакъв случай не е имало и за мен е доста необичайно за какво въобще се разяснява възбрана. Няма възбрана даже в писмото написа " подсещам ", че в последна сметка всички сме виновни за живота и здравето на учениците и че ние би трябвало да съблюдаваме това е наша отговорност. Наша, само че освен на Министерството на образованието, а на всички, които са заинтригувани нашите деца да порастват и да живеят в една безвредна среда.
Българска национална телевизия: Те го възприеха да питат и министерството преди да отидат в обещано учебно заведение, ще ви питат ли в този момент?
Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката: Ние в действителност, защото незабавно имаше реакция, недоумение на смия текст на писмото, имаше ли какви ли не версии, ние сме длъжни да напомним отговорностите на шефовете в учебните заведения и когато има инцидентни визити, в случай че имат предпочитание... има доста организации, които идват при нас, показват хрумвания. Но ние се срещнахме с представители на Неправителствени организации, разбрахме се, че на никое място я няма думата " не разрешавам " като най-полезното е, че имаме взаимна позиция, която споделя, че всички сме виновни за това, което се случва в учебно заведение, тъй като желаеме, когато децата ни отидат в учебно заведение да сме сигурни, че там се случва всичко, което е положително за тяхното развиване. И през януари месец ще организираме взаимна среща с всички заинтригувани в учебно заведение да се работи по правила т.е. концепцията е всеки да съблюдава разпоредбите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР