Това каза по "Канал 3" депутатът от ВМРО Александър Сиди,

...
Това каза по "Канал 3" депутатът от ВМРО Александър Сиди,
Коментари Харесай

ВМРО иска разширяване на пределите на неизбежна отбрана

Това сподели по "Канал 3 " депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, който поддържа публичен спор за либерализирането на режима на носене на огнестрелно оръжие в България.

"Това е доста сериозен проблем - за оръжието, дали би трябвало или не би трябвало да се либерализира режима. Голяма част от закононарушенията в страната се правят с нелегално притежавано оръжие. Либерализирането на режима ще даде оръжие на хората, които да се защитят ", сподели Александър Сиди.

Той разгласи, че от Вътрешна македонска революционна организация внасят в Народното събрание план за промени в Наказателния кодекс "за разширение на рамките на неизбежната защита ".

Александър Сиди счита, че предложенията ще получат поддръжка в Парламента.

"Предлагали сме тези промени и преди, виждаме, че нашите сътрудници от ГЕРБ са склонни да ни поддържат ", сподели депутатът от Обединени патриоти.

"С тези промени в Наказателен кодекс не мисля, че ще решим нещата с магическа пръчица. След това би трябвало да продължим с дебата за притежаването на оръжие ", посочи той.

Държавата е абдикирала от отговорностите си тотално. Хората в дребните селища са смачкани, заврени в дупка, тези хора нямат никакви благоприятни условия за отбрана. Защото хората са сложени в безусловно неравностойно състояние - на тези, които, се усещат застрашени, това право им е отказано, сподели предприемачът Боян Атанасов във връзка вълненията към убийството на Жоро Джевизов-Плъха в Пловдив.

"Това е следващата капка, която прелива, тази неправда, и доста се веселя, че първата стъпка към този момент е направена в тази посока. Слушах през днешния ден всевъзможни тези и проблеми, по какъв начин българинът не бил дорасъл за сходни промени в законодателството (за притежаването на огнестрелно оръжие). В България има над 350 000 легално притежавани оръжия, за незаконното не се споделя. Хората, които се усещат застрашени, това право им е отказано. Хората, когато няма сигурност, ще си заминат от страната ", продължи Боян Атанасов.

Той даде образец с негов другар, чиито проекти да развие винарство в България през 90-те години били зачеркнати от безнаказаните обири на имущество от ромски банди. "Сега този човек е в Канада, има 4 деца и дава работа на 200 души. Той искаше това да стане тук ", описа Боян Иванов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР