Това изложи кралицата в тронното си слово днесКралица Елизабет изложи

...
Това изложи кралицата в тронното си слово днесКралица Елизабет изложи
Коментари Харесай

Брекзит на 31 октомври е приоритет за Елизабет II

Това изложи кралицата в тронното си слово през днешния ден

Кралица Елизабет изложи в тронното си слово през днешния ден целите на държавното управление на премиера Борис Джонсън за новата парламентарна сесия. Те включват Брекзит на 31 октомври, ново съглашение с Европейски Съюз и редица вътрешнополитически ограничения за продобиване на гласоподавателите преди предстоящите избори, съобщи Ройтерс.

" Приоритет на моето държавно управление постоянно е било да обезпечи излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз на 31 октомври ", сподели кралицата в словото, произнесено в позлатената пленарна зала на Камарата на лордовете (горната камара на английския парламент). " Моето държавно управление има намерение да работи за ново партньорство с Европейски Съюз, учредено на свободна търговия и приятелско съдействие ", добави тя.

Сред желанията на държавното управление е препоръчана от Джонсън система за контролиране на имиграцията след Брекзит, промени в наказателното правосъдие, промени в системата на опазване на здравето и заричане за по-големи обществени вложения за стимулиране на растежа.

" Хората са изтощени от застой, невъзможност и очакване на промени ", сподели Джонсън в документално изказване, съпътстващо словото на кралицата. 

Чрез тронното слово на кралицата в детайли се излагат целите в законодателната сфера на кабинета за идната година. То се написа от държавното управление и е кулминационният миг на деликатно квалифицирано блестящо представление в Уестминстър, отбелязва Ройтерс.

Опозицията съобщи, че министър председателят злоупотребява с неутралната в политическо отношение кралица и в действителност е целял посредством нея и словото й на процедура да показа предизборната си акция.

Със словото и съпътстващите го текстове бяха изложени общо над 20 законопроекта, в това число законопроект, нужен за осъществяване на съглашение за Брекзит - в случай че Джонсън успее да реализира такова с Европейски Съюз тази седмица.

Всички партии желаят предварителни избори, само че нямат единодушие когато тъкмо да са.

Опозиционната Лейбъристка партия съобщи, че кралицата бива употребена, с цел да пропагандира предизборната стратегия на Консервативната партия.

Сега предстоят няколко дни на разисквания по словото, които ще завършат с гласоподаване за приемането му. Макар че тук да не става дума за формален избор на доверие, това гласоподаване може да бъде употребявано, с цел да бъдат разтърсени още повече позициите на Джонсън.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР