Това е тандем. Борисов и Пеевски, действайки заедно, по някакъв

...
Това е тандем. Борисов и Пеевски, действайки заедно, по някакъв
Коментари Харесай

Кой е шефът на Димитър Главчев – отговор от експертите

„ Това е тандем. Борисов и Пеевски, действайки дружно, по някакъв метод преобладават особено в по-ниските кадрови назначения. Що се отнася до Даниел Митов – мисля, че той е предложение на Борисов, имайки поради биографията му. Той е бил даже претендент за министър председател на ГЕРБ “.

По този метод политологът и избирателен специалист проф. Светослав Малинов отговори в „ Тази заран “ на въпроса „ Кой е шефът на Димитър Главчев “.

„ Просто би трябвало да се завърши с концепцията, че това е длъжностен кабинет, който е ръководен от самостоятелен от ГЕРБ човек. Това е кабинет, доминиран от ГЕРБ и Движение за права и свободи, и Главчев явно завърши даже някаква къса кариера на самостоятелен министър председател. Този длъжностен кабинет може да остане много по-дълго, в сравнение с сега наподобява ", разяснява проф. Малинов.

 Пеевски: Не можем без външен министър, Радев незабавно да подпише указа България 3 мин. Пеевски: Не можем без външен министър, Радев незабавно да подпише указа  Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години България 3 мин. Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години  Асен Василев: Не чакам на идващите избори да си взаимодействаме с ГЕРБ България 3 мин. Асен Василев: Не чакам на идващите избори да си взаимодействаме с ГЕРБ  Слави Трифонов: Кабинета „ Главчев “ го ръководи Бойко Борисов България 2 мин. Слави Трифонов: Кабинета „ Главчев “ го ръководи Бойко Борисов  Пеевски: Не можем без външен министър, Радев незабавно да подпише указа България 3 мин. Пеевски: Не можем без външен министър, Радев незабавно да подпише указа  Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години България 3 мин. Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години  Асен Василев: Не чакам на идващите избори да си взаимодействаме с ГЕРБ България 3 мин. Асен Василев: Не чакам на идващите избори да си взаимодействаме с ГЕРБ  Слави Трифонов: Кабинета „ Главчев “ го ръководи Бойко Борисов България 2 мин. Слави Трифонов: Кабинета „ Главчев “ го ръководи Бойко Борисов

„ Изведнъж се оказа, че гуверньорът на Българска народна банка не може да бъде министър председател, тъй като Световната банка сподели по този начин. Ами да бяха питали преди този момент! Не питаха и записаха нелепост в Конституцията – някой, който не може “, уточни проф. Михаил Константинов.

" Списъкът с лицата, които могат да стават длъжностен министър председател, беше неточност, не трябваше да се прави по този метод ", счита проф. Светослав Малинов

" Аз също се удивлявам по какъв начин за 7 дни се сменят двама служебни министри. Но то стана допустимо, тъй като сега не се знае кой дава отговор. Преди това беше президентът - добър, неприятен, отговорността беше негова. Не може двойна, размита отговорност. Тя постоянно би трябвало да е персонална - и политическа, и морална. Трябваше ясно да се каже кой носи отговорност - служебният ли министър председател, президентът ли, настоящото ли Народно заседание. Това не беше казано и в този момент те могат да си трансферират отговорността ", съобщи проф. Михаил Константинов.

Според него измененията в Конституцията ще паднат пред Конституционния съд.

" Това държавно управление не може да води политики - предвид на неговите към този момент ограничавания ", уточни проф. Малинов.

Според него има поръчка на ГЕРБ, че външното министерство ще бъде в техните ръце.

Какво още разясниха специалистите - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР