Това е светещ, обикновено сферичен обект, чийто размер варира от

...
Това е светещ, обикновено сферичен обект, чийто размер варира от
Коментари Харесай

5 март 1904 г. - Никола Тесла се опитва да обясни феномена „кълбовидна мълния“

Това е светещ, нормално кълбовиден обект, чийто размер варира от няколко милиметра до няколко метра. Обикновено се следи по време на стихия, само че за разлика от елементарната гръмотевица (светкавицата), кълбовидната гръмотевица може да съществува в продължение на доста по-дълго време - от няколко секунди до 2-3 часа.

Въпреки напъните както на Тесла, по този начин и на доста други учени, точният генезис на този феномен остава тайнственост и до ден сегашен.

Кълбовидната гръмотевица се среща най-вече по време на стихия. В доста редки случаи обаче се появява и при хубаво време. Цветът на мълнията може да е всевъзможен, като най-често е червен, оранжев, или жълт. Понякога може да си променя и цвета и размера. Забелязване е на поредност от необикновени места – над кухненска фурна, да следва кола по улицата и даже да лети до аероплан по време на Втората международна война.

„ Досега не съм виждал тези огнени топки – написа Тесла в Electrical World and Engineer на 5 март 1904 година – Като отплата на моето отчаяние обаче съумях по-късно да дефинира метода по който се образуват и да ги произведа изкуствено. “ Той е възприемал кълбовидната цялостния за част от по-голям феномен: „ Тази планета, с цялата си безкрайност, е една най-обикновена железна топка за електрическите течения. “

Тесла е желал да употребява този феномен, с цел да предава през въздуха както телеграфни и гласови сигнали, по този начин и електричество. Смята се, че той е създавал електрически топки с величина към 4 см, с цел да впечатлява своите сътрудници.

Тесла ще остане в историята най-много с достиженията си в региона на изменчивия ток и електроснабдяването.

 

Obekti.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР